Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Alle klimaatactivisten van A12 verwijderd

Foto: ANP

Alle klimaatactivisten die zondag de A12 in Den Haag bezetten, zijn van de snelweg gehaald. Dat ziet een verslaggever ter plaatse.

Zondag werd, voor de tweede dag op rij, de A12 bij Den Haag bezet door klimaatactivisten. De blokkade begon omstreeks 11.45 uur. Maximaal duizend mensen stonden op het hoogtepunt op en langs de A12. Zaterdag deden nog zo’n negenduizend mensen mee met de blokkade, schatte de gemeente toen. In totaal werden zaterdag ruim 2400 mensen aangehouden.

Onder meer een waterkanon werd ingezet om de activisten weg te krijgen. “Wij zijn op dit moment bezig met het aanhouden van de actievoerders op de A12. Hierbij is de waterwerper kort ingezet”, meldde de politie rond 12.30 uur.

De aangehouden actievoerders werden meegenomen richting bussen, waarmee ze net als zaterdag worden vervoerd naar het ADO-stadion. Daar worden de demonstranten weer vrijgelaten, meldt een politiewoordvoerder.

De blokkade werd georganiseerd door Extinction Rebellion (XR). XR heeft aangekondigd vanaf afgelopen zaterdag elke dag rond het middaguur het stuk snelweg te gaan blokkeren. De actievoerders eisen dat de overheid subsidies aan de fossiele industrie direct stopzet. Het gaat volgens de demonstranten om alle financiële regelingen die gebruik van fossiele brandstoffen bevoordelen.