Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Ajax Vrouwen overklast VV Alkmaar en houdt druk op koploper FC Twente

Door onze sportredactie

De voetbalsters van Ajax hebben zondag in de Vrouwen Eredivisie een klinkende overwinning geboekt op laagvlieger VV Alkmaar. Het werd 5-0 voor de Amsterdammers, die volop mee blijven doen in de titelstrijd.

Lisa Doorn zorgde na een half uur voor de openingstreffer op sportpark de Toekomst. De verdediger kopte een indraaiende voorzet binnen. In de tweede helft liep Ajax via Romée Leuchter verder weg bij Alkmaar.

De 22-jarige aanvaller tikte na een uur de 2-0 in het doel en was even later ook verantwoordelijk voor de 3-0. Twintig minuten voor tijd maakte ook Doorn haar tweede treffer van de middag. Ze kopte raak na een goed uitgevoerde korte corner.

Alkmaar slaagde er in de tweede helft niet bepaald in om de schade beperkt te houden. Elisha Kruize schoof tien minuten voor tijd de 5-0 binnen na een goed uitgevoerde aanval. In de laatste minuten ontsnapten de bezoekers aan een grotere nederlaag.

Door de probleemloze overwinning op provinciegenoot Alkmaar blijft Ajax in het spoor van FC Twente. De koploper, die onlangs bij Fortuna Sittard verloor en zo het eerste puntenverlies van het seizoen leed, heeft twee punten meer.

Alkmaar bivakkeert dit seizoen in de onderste regionen van de Vrouwen Eredivisie. De ploeg verdwijnt na dit seizoen als VV Alkmaar uit de Eredivisie. De formatie gaat volgend seizoen verder als AZ, dat weer een vrouwenelftal opricht.

Top 3 Vrouwen Eredivisie

Romée Leuchter had met twee doelpunten een belangrijke bijdrage aan de ruime zege op Alkmaar.Foto: Pro Shots