Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Ajax leek tot zorgelijk incident met Vaessen op weg naar winst bij RKC

Door onze sportredactie

Ajax leek zaterdag na zeven weken weer eens op weg naar een overwinning in de Eredivisie, toen RKC-doelman Etienne Vaessen na een botsing met Brian Brobbey bewusteloos raakte. Het duel in Waalwijk werd daarop gestaakt bij een 2-3-voorsprong voor de Amsterdammers in de 84e minuut.

De 28-jarige Vaessen werd uit voorzorg gereanimeerd en was weer bij kennis toen hij naar een ziekenhuis werd overgebracht. "Het lijkt niet op een hartprobleem", zei algemeen directeur Frank van Mosselveld van RKC. Onderzoek moet uitwijzen wat hij wel mankeert.

De wedstrijd werd gestaakt omdat sommige spelers van RKC te geëmotioneerd waren om nog verder te spelen. De KNVB moet nu beslissen wat er met de wedstrijd gaat gebeuren.

Het zal voor de KNVB niet meevallen om snel een datum voor het restant van het duel te vinden. Het duel van Ajax met FC Volendam, dat voor afgelopen woensdag op het programma stond, is verplaatst naar 2 november. Ajax FC Volendam werd uitgesteld omdat de club uit Amsterdam woensdagmiddag het zondag gestaakte duel met Feyenoord moest uitspelen.

Eredivisie-speelronde 7

Steijn kiest voor Hato als linksback

Ajax verspeelde zaterdag tot tweemaal een voorsprong in Waalwijk. Er ging nog genoeg fout bij de club uit de hoofdstad. Maar trainer Maurice Steijn zag zijn spelers hard werken.

Steijn erkende vlak voor de aftrap dat hij zijn zoektocht naar het sterkste elftal nog niet geeft afgerond. Hij probeert vooral een oplossing te vinden voor de vele kansen die zijn ploeg maar blijft weggeven. Daarom kreeg Gastón Avila een kans in het centrum van de defensie en speelde Jorrel Hato als linksback.

Nog steeds was de achterhoede van Ajax af en toe kwetsbaar. Josip Sutalo leed een paar keer op een gevaarlijke positie balverlies. Toch was het Ajax dat in de dertigste minuut op 0-1 kwam via een hard en diagonaal schot van Brobbey. Carlos Forbs gaf de assist.

Beste RKC'ers,

Wij zijn enorm geschrokken door het incident op het veld met onze keeper Etienne Vaessen. We kunnen mededelen dat hij, na uitgebreid medisch onderzoek, bij kennis is en voor nader onderzoek naar het ziekenhuis is vervoerd.

Wij wensen Etienne heel veel kracht en… pic.twitter.com/P5F3MNW4ZF

— RKC Waalwijk (@RKCWAALWIJK) September 30, 2023

Forbs in de fout bij gelijkmaker

Diezelfde Forbs mocht zichzelf aanrekenen dat Aaron Meijers in de 37e minuut met een voorzet Michiel Kramer in staat stelde gelijk te maken. Het was maar goed dat RKC een net voor de tribune met Ajax-fans had opgehangen. Daardoor belandden er geen voorwerpen en drinkbekers op het veld. De meegereisde fans drongen met spreekkoren wel herhaaldelijk aan op het vertrek van de leden van de raad van commissarissen.

Forbs maakte vlak voor rust zijn foutje bij de gelijkmaker goed. Hij verdiende een strafschop, die door Steven Bergwijn werd benut (1-2). Ook op voorsprong bleef Ajax kwetsbaar. Doelman Jay Gorter verkeek zich in de 51e minuut zo op een vrije trap dat Yassin Oukili kon scoren (2-2).

Zes minuten later tekende Steven Berghuis voor de 2-3 voor Ajax, dat daardoor voor de tweede keer dit Eredivisie-seizoen leek te gaan winnen.

Door het heftige incident met Vaessen werd de wedstrijd een halfuur later gestaakt.