Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Actrice uit de kast na persvragen, kritiek op Australische krant

In Australië is ophef ontstaan over de manier waarop actrice Rebel Wilson uit de kast is gekomen. Ze maakte vorige week bekend een relatie met een vrouw te hebben, naar nu blijkt nadat een krant haar vragen had gesteld over haar partner.

"Ik dacht dat ik op zoek was naar een Disneyprins, maar wat ik al die tijd nodig had was misschien een Disneyprinses", schreef Wilson bij een foto van haar en haar nieuwe liefde, de Amerikaanse Ramona Agruma. De 42-jarige actrice, bekend uit films als Pitch Perfect en Bridesmaids, had eerder nog een relatie met een Amerikaanse biererfgenaam.

Het bericht van Wilson op Instagram Instagram

Dit weekend onthulde columnist Andrew Hornery van de Sidney Morning Herald dat hij al eerder wist van de relatie. Hij had zelfs Wilson voor een artikel om haar reactie gevraagd en haar daar twee dagen de tijd voor gegeven.

Gepikeerd schreef Hornery dat Wilson in de tussentijd het nieuws zelf naar buiten had gebracht. "Wilson koos veel bombarie", schreef hij verongelijkt over zijn "grote fout" om te wachten op commentaar. "Jammer dat ze besloot onze discrete en oprechte vragen te negeren."

'Uit de kast geduwd'

Op Twitter werd met verbijstering gereageerd op de gang van zaken. "Blijkbaar is Rebel Wilson uit de kast geduwd door Andrew Hornery en heeft hij nog het lef om te klagen dat zij het verhaal opklopt", reageert een twitteraar. "Ik heb drie keer gelezen of ik het wel juist begreep", schrijft een BBC-journalist verbaasd. De krant wordt breed beticht van ouderwetse roddeljournalistiek.

Hornery verdedigt zich door te zeggen dat Wilson "dit soort aandacht prima vond toen ze nog een vriend had". Bovendien zegt hij dat seksuele geaardheid in Hollywood allang niet meer geheim hoeft worden gehouden en "het onwaarschijnlijk is dat ze discriminatie zal ondervinden".

In een reactie op de ophef schrijft hoofdredacteur Bevan Shields dat de krant nog geen beslissing had genomen iets over Wilsons geaardheid te schrijven. "Net zoals andere kranten stellen we gewoon vragen en gaven een deadline voor een antwoord." Hij bestrijdt dat zijn krant Wilson heeft 'ge-out'.

Wilson is nog niet specifiek ingegaan op de gang van zaken. Wel bedankte ze voor de vriendelijk reacties. "Het was een moeilijke situatie, maar we proberen er elegant mee om te gaan."