Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Acteur Johan Leysen op 73-jarige leeftijd overleden

Setbezoek Politieke Thriller Het Spel Van De Wolf

De Belgische acteur Johan Leysen is onverwachts overleden. Dat meldt de Vlaamse omroep VRT donderdag. Leysen speelde in talloze Nederlandse en Vlaamse producties, maar kreeg ook internationaal aanzien met rollen in onder meer The American van Anton Corbijn en televisieserie The Spiral. Leysen werd 73 jaar oud.

Leysen studeerde in 1974 af aan de Vlaamse toneelopleiding Studio Herman Teirlinck. In Nederland was hij vervolgens verbonden aan theatergroepen De Appel in Den Haag, het Publiekstheater in Amsterdam en het RO Theater in Rotterdam.

De Prooi

Vanaf de jaren tachtig was Leysen veel in films te zien. Zo speelde hij in 1981 in Het meisje met het rode haar en had hij in 1983 een rol in de film Je vous salue, Marie van de Frans-Zwitserse filmregisseur Jean-Luc Godard. In 1985 was Leysen te zien in de film De Prooi en in 1991 in de verfilming van Eline Vere door Harry Kümel.

Noise van Netflix

Ander bekend werk met Johan Leysen zijn de Vlaamse series Daens en De smaak van De Keyser, en de BBC-serie The missing. Recent was Leysen te zien in de psychologische thriller Noise van Netflix.