Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

60.000 Zwitsers straat op voor snelle milieumaatregelen

Door onze nieuwsredactie

Ruim 60.000 Zwitsers zijn in Bern de straat opgegaan om op de kortst mogelijke termijn maatregelen tegen klimaatverandering te eisen. De demonstratie is minder dan een maand voor de landelijke verkiezingen.

De activisten maakten zich in de Zwitserse hoofdstad massaler dan ooit sterk voor "gerechtigheid voor het milieu". Volgens de organisatoren zorgen vooral de noordelijke landen voor de klimaatcrisis, terwijl de mensen in de zuidelijke landen met de ergste gevolgen te kampen hebben.

Tijdens de protestmars door het centrum van Bern, waar de regeringsgebouwen staan, waren spandoeken te lezen met "Was het klimaat maar een bank, dan hadden we het allang gered". En: "Het bos brandt, de noordpool smelt, de politiek pit".

Zwitserland kampt zelf ook zwaar met de gevolgen van de opwarming van de aarde, die daar gemiddeld nog twee keer sneller verloopt dan elders op de wereld. De gletsjers in het land zijn in twee jaar tijd 10 procent kleiner geworden. September was de warmste maand in de geschiedenis van de weermetingen.

"Veel Zwitsers hebben de hoop verloren, omdat de regering nieuwe wegen goedkeurt en de klimaatwet vertraagt. Maar vandaag waren we heel sterk", verklaarde Greenpeace-vertegenwoordiger Georg Klingler de hoge opkomst.

Lees meer over:

Klimaat Zwitserland