Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Zwitserse bank UBS zou geplaagde concurrent Credit Suisse willen overnemen

Door onze nieuwsredactie

De Zwitserse bank UBS voert gesprekken met Credit Suisse over een volledige of gedeeltelijke overname van de geplaagde bank. Dat meldt de Britse zakenkrant Financial Times op basis van bronnen met kennis van de gesprekken.

Volgens de krant willen de Zwitserse autoriteiten dat een fusie leidt tot herstel van het vertrouwen in de bankensector van het Alpenland.

Credit Suisse staat al langere tijd onder druk omdat klanten geld van hun bankrekeningen blijven halen. Dat doen ze omdat ze het vertrouwen in de bank hebben verloren. De op een na grootste bank van Zwitserland kwam de afgelopen maanden veel in het nieuws vanwege schandalen, zoals een witwasonderzoek en slechte investeringen.

Op de aandelenbeurzen ontstond grote onrust rond Credit Suisse na het omvallen van verschillende regionale banken in de Verenigde Staten. De Zwitserse centrale bank heeft al miljarden aan steun toegezegd aan Credit Suisse.

De onrust laaide vrijdag weer op. Het aandeel van de 167 jaar oude bank ging hard omlaag op de beurs in Zürich. Persbureau Reuters meldde dat minstens vier grote banken, waaronder het Franse Société Générale en Deutsche Bank, hun handelstransacties met Credit Suisse hebben beperkt.