Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Zwitserland overweegt nationalisatie Credit Suisse als UBS-deal niet doorgaat

Door onze nieuwsredactie

De Zwitserse regering overweegt een volledige of gedeeltelijke nationalisatie van de geplaagde bank Credit Suisse. Volgens persbureau Bloomberg zien de Zwitsers nationalisatie als enige alternatief naast de overname door UBS.

De Zwitserse regering overweegt volgens het persbureau om de bank deels of volledig over te namen, mocht een deal met UBS niet lukken. UBS, de grootste bank van Zwitserland, heeft interesse in Credit Suisse, maar het is onduidelijk of zo'n grote deal op zo'n korte termijn kan rondkomen.

Volgens ingewijden hoopt de regering een besluit te nemen voor de beurzen in Azië opengaan. Dat is vanavond laat in Europa.

Eerder vandaag werd al bekend dat UBS een miljard dollar (930 miljoen euro) over had voor de tweede bank van Zwitserland. Credit Suisse vond dat bod volgens Bloomberg aan de lage kant.

De overname is nodig, omdat het niet goed gaat met Credit Suisse. Door een reeks schandalen en verkeerde investeringen, zijn klanten hun geld elders gaan stallen. De onrust werd nog groter, toen afgelopen week verschillende regionale banken in de Verenigde Staten omvielen.

De Zwitserse autoriteiten proberen dat vertrouwen in de bankensector nu te herstellen. Dat is nodig, omdat Credit Suisse een systeembank is. Dat houdt in dat de bank groot is en daarom essentieel is voor het financiële systeem. Het omvallen daarvan zou grote gevolgen hebben voor klanten, maar ook voor bedrijven en andere banken.

Lees meer over:

Economie