Netherlands

Zwarte Zaterdag in Frankrijk: 1090 kilometer file

Op de vakantieroutes in Europa is het zaterdag rond het middaguur al enorm druk. Zwarte Zaterdag in Frankrijk zorgde zelfs voor 1090 kilometer file rond het middaguur. De ANWB verwacht dat de files aanhouden tot in de namiddag.

Op deze gevreesde Zwarte Zaterdag is in het Frankrijk vooral achteraan sluiten op de Autoroute du Soleil. Het meeste oponthoud was er op de A7 tussen Vienne en Orange. Daar stonden vakantiegangers om 11.00 uur zo’n vier uur in de file. Ook op de alternatieve route door het midden van het land was het erg druk.

Het is op deze Zwarte Zaterdag niet alleen heel druk door vakantiegangers, maar ook door terugkomers. Verder gaan meer mensen vanwege corona bij voorkeur met de auto op pad. Ook Duitsland rekent op flinke files, omdat in een aantal deelstaten vrijdag de zomervakantie is begonnen, terwijl die in andere regio’s juist voorbij is. Daar was het al vroeg aansluiten ten zuiden van München richting Salzburg (twee uur in de file). De wachttijd bij de Sint Gotthardtunnel in Zwitserland is al de hele dag ongeveer een uur.

Opvallend was de drukte in Italië op de A22 van de Brennerpas naar Verona. De extra reistijd was daar rond 11.30 uur meer dan 3,5 uur. Dat is veel meer dan voorgaande jaren.

Vrijdag was het ook al behoorlijk vol op de Europese wegen. In Frankrijk stond ruim 1000 kilometer file op de snelwegen. De ANWB heeft de indruk dat veel vakantiegangers vrijdag al zijn vertrokken naar de buitenlandse bestemming om de ergste drukte op Zwarte Zaterdag voor te zijn. Ook de Franse verkeersdienst had al geadviseerd om niet zaterdag, maar zondag pas de weg op te gaan. Overigens verwacht de ANWB ook zondag drukte, vooral in Duitsland door terugkerend vakantieverkeer.

Football news:

Gian Piero Gasperini: het is nutteloos voor Atalanta om naar de scudetto te kijken. Inter, Milan en Napoli vallen op
Lewandowski ' s score van 19 wedstrijden voor Bayern werd onderbroken. Hij scoorde sinds februari
Muller was voor Rummenigge en met 218 doelpunten kwam naar de 3e plaats in de lijst van de beste scorers van Beieren
Reims coach Garcia mag Koeman vervangen in Barcelona
Tebas over het WK om de 2 jaar: complete waanzin en een fout. Schending van het voetbalecosysteem
Twee nieuwe onderzoeken worden uitgevoerd tegen de President van Angers in het geval van seksueel geweld
Als Mbappe enige kwaliteit heeft, is het bescheidenheid. Pochettino over de woorden van coach Metz over Kilian