Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Zuid-Afrikaanse komiek Trevor Noah wint Erasmusprijs

Trevor Noah tijdens de Oscars dit jaar

De Erasmusprijs gaat dit jaar naar de Zuid-Afrikaanse komiek Trevor Noah. Volgens de jury van de Nederlandse Stichting Praemium Erasmianum handelt Noah "met zijn enorme talent voor spottende, talige en verbindende politieke humor in Erasmiaanse geest".

Daarmee draagt de komiek volgens de stichting bij aan het thema 'Lof der Zotheid', vernoemd naar het beroemdste boek van Erasmus. Noah is een invloedrijke mediapersoonlijkheid in de Verenigde Staten. Hij is naast komiek ook televisiepresentator, politiek commentator, filantroop en auteur.

Het is de 65e keer dat de prijs wordt uitgereikt. De prijs van 150.000 euro gaat jaarlijks naar iets of iemand die een bijzondere bijdrage heeft geleverd op het gebied van de geesteswetenschappen en de kunsten in Europa, en daarbuiten. De prijs wordt uitgereikt door koning Willem-Alexander, regent van de stichting.

Eerder wonnen onder meer de Israëlische auteur David Grossman, de Britse kunstenaar Grayson Perry, de Amerikaanse politicus John Adams en de online-encyclopedie Wikipedia.