Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Zoveel kost het bezoek van de Oranjes aan de Cariben

De Oranjes op bezoek in het Caribisch deel van het Koninkrijk

Met haar 19 jaar zit prinses Amalia nog met haar neus in de studieboeken, maar het neemt niet weg dat ze alvast wordt voorbereid op haar toekomst als koningin van Nederland. Daarvoor brengt ze nu een bezoek aan de Cariben. Wat kost die reis eigenlijk?

Kosten van bezoek Oranjes aan Cariben

Een reis naar het Caribisch deel van het Nederlands Koninkrijk (Aruba, Curaçao, Sint Maarten, Bonaire, Sint Eustatius en Saba) kost nogal wat. Zo moet bijvoorbeeld het vervoer van de Oranjes, het personeel en de beveiliging betaald worden. Daarnaast moeten ze ergens verblijven, eten… Je begrijpt: dat loopt waarschijnlijk in de papieren.

Hoeveel de reis precies kost, is niet bekend, aldus NU.nl. Ze schrijven dat er volgens de RVD in 2023 een bedrag van 80.000 euro is geraamd voor bezoeken aan de zes eilanden. Dat is inclusief de vliegkosten.

Lees ook: Willem-Alexander schiet vol bij vraag over bedreiging van prinses Amalia

Doel van het bezoek

Amalia is niet met haar ouders naar de eilanden afgereisd om aan de Nederlandse te ontsnappen. Hoewel het zonnetje natuurlijk wel mooi is meegenomen. Het is de uitgelezen kans voor de prinses om kennis te maken met het Caribisch deel van het Koninkrijk. Door de plekken met haar ouders te bezoeken, leert ze onder andere de bewoners, cultuur en geschiedenis kennen.

Gezellig is het in ieder geval wel.

Feest op Aruba! pic.twitter.com/rOUG6cdsaq

— Annemarie de Kunder (@Amdekunder) February 1, 2023

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Bron: NU.nl
Foto: ANP