Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Zoveel kost de duurste nieuwe Porsche die je nu kan kopen

Duurste nieuwe Porsche
(Afbeelding: Porsche)

De meeste autoliefhebbers kunnen zich uren vermaken in de configurator van Porsche. Maar wat als je het duurste model kiest en vervolgens élke optie aanvinkt. Dan kom je uit op de duurste Porsche die je momenteel nieuw kunt kopen.

‘Nieuw’ zeggen we er nadrukkelijk bij, omdat Porsche een van die merken is waarbij sommige modellen in de loop der jaren juist méér waard worden. Denk bijvoorbeeld aan een 918 Spyder, die in het lijstje staat met de duurste occasions die nu in Nederland te koop staan of deze occasion van Max Verstappen.

Duurste nieuwe Porsche

Terug naar de configurator. Wellicht denk je dat de 911 Turbo S Cabrio, GT3 RS of de nieuwe 911 Dakar de duurste modellen zijn. Met een startprijzen van respectievelijk 319.000, 333.000 en 306.000 euro zijn ze bepaald niet goedkoop, maar zeker niet de duurste. Die eer gaat naar de Porsche 911 Sport Classic. Vanafprijs? 378.000 euro.

Dit betaal je voor de duurst mogelijke Land Rover Defender

Hoewel de 911 Sport Classic al de nodige opties heeft, kunnen we de prijs nog verder opkrikken. Bijvoorbeeld door voor 10.430 euro een kleur naar keuze te kiezen. We gaan voor een gewaagd, klassiek kleurtje genaamd Elfenbein.

Duurste nieuwe Porsche
De Porsche 911 Sport Classic in de kleur Elfenbein. (Afbeelding: Porsche)

We verrijken het exterieur met een beschermende folie aan de voorzijde (2.263 euro), elektrisch inklapbare spiegels (358 euro) en deurverlichting met het Porsche-logo (152 euro). Daarnaast vinken we lichtgewicht, geluidswerend en getint glas aan. Dit kost 1.986 euro.

Dure accessoires

Alle comfort- en hulpsystemen bij elkaar verhogen de totaalprijs nog eens met ruim 6.500 euro. Verder willen we uiteraard 529 euro kostende aluminium pedalen hebben, wel zo fijn in deze 911 met handgeschakelde zevenbak. De audiokwaliteit moet ook top notch zijn, en dus gaan we voor het audiosysteem van Burmester. Dit kost 3.367 euro.

Duurste nieuwe Porsche
Het interieur van de Porsche 911 Sport Classic. (Afbeelding: Porsche)

Daarmee komt de totaalprijs van de Porsche uit op een kolossale 406.116 euro. Het merk biedt echter ook nog enkele leuke accessoires aan. Denk aan een extra setje 911 Turbo S-velgen met winterbanden (11.716 euro), een lederen bagageset van bijna 6.000 euro en de 911 Sport Classic Chronograaf. Een bijpassend horloge van ruim 13.000 euro. In totaal weten we voor bijna 36.000 euro aan dit soort opties te shoppen, waardoor onderaan de streep een bedrag overblijft van ruim 441.000 euro. Tasje erbij?

Dit betaal je voor de duurst mogelijke Volkswagen Golf

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:

Zoveel kost de duurste nieuwe Porsche die je nu kan kopen