Netherlands

Zo weet je meteen of je matras moet worden vervangen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Heb jij last van slapeloze nachten? Dan kan het zomaar zijn dat het aan je matras ligt. Een slecht matras zorgt er namelijk voor dat je slecht uitgerust wakker wordt. Aangezien slaap heel belangrijk is, is het tijd om te checken of jij al toe bent aan een nieuw matras.

De checklist

Kijk eens goed naar je matras en ga de punten van de onderstaande checklist langs. Heb jij last van één of meerdere punten? Dan wordt het misschien toch echt tijd om een nieuw matras uit te zoeken. 

  1. Is jouw matras ouder dan tien jaar? Dan weet je bijna zeker dat je matras z’n beste tijd heeft gehad. Een matras kun je namelijk het beste vervangen na zeven jaar en gaat maximaal tien jaar mee.
  2. Heb jij een matras dat niet meer schoon te krijgen is? Of misschien wel een gek geurtje heeft die je er niet meer uit krijgt? Dan moet je misschien ook overwegen om een nieuw matras te kopen.
  3. Word jij vaak wakker met slapende lichaamsdelen? Logisch zou je denken. Maar die gevoelloosheid in een arm of been, wat soms gepaard gaat met een gekke prikkel, kan betekenen dat de ondersteuning van het matras niet goed genoeg meer is. Er zit te weinig vering in je matras om je lichaam op de juiste manier te ondersteunen.
  4. Heb jij slapeloze nachten door je partner? En komt dit doordat je partner zich te vaak omdraait en jij daar wakker van wordt? Kies dan voor een nieuw matras. Een goed matras kan er namelijk voor zorgen dat je partner lekker kan woelen en jij daar niet elke keer wakker van wordt.
  5. Een matras met een kuil in het midden of gekke deuken heeft te veel meegemaakt en laat op plekken stof los. Hierdoor verliest het matras z’n vorm. Zie je dat je matras is ingedeukt, dan is het tijd voor een nieuw matras.
  6. De laatste test doe je door je matras in te drukken. Duwt je matras niet terug? Dan wordt het tijd voor een nieuwe. Wanneer je matras namelijk niet meer terugveert, ondersteunt deze niet meer jouw lichaam en dit zorgt voor een slechte nachtrust.

Football news:

Stones scoorde de derde dubbel van zijn carrière. Dit is de derde dubbel in de carrière van de Engelsman. In 2017 scoorde hij tweemaal tegen Feyenoord in de Champions League voor City en in 2018 tegen Panama in een Brits shirt
Griezmann scoorde 6 (3+3) punten in de laatste 4 wedstrijden voor Barca
Gundogan scoorde vier doelpunten in zijn laatste zes Premier League wedstrijden. Dit is het vierde doelpunt van de Duitser in de laatste 6 wedstrijden in de Premier League (eerder scoorde hij West BromNewcastle en Chelsea - CA. Sovsport). Het is opmerkelijk dat de middenvelder dezelfde 4 doelpunten scoorde in 55 vorige wedstrijden in het Engels kampioenschap
Lineker na de Liverpool-Manchester United wedstrijd: beide teams gingen op de aanval. Wat een spannende strijd voor de titel voormalig Engelse speler Gary Lineker deelde zijn emoties na de wedstrijd van de 19e ronde van de Premier League tussen Liverpool en Manchester United
Liverpool heeft in de laatste vier ronden van de Premier League slechts 10 van de 62 schoten gelost.De rooien hebben in de laatste 4 wedstrijden in de Premier League 62 schoten gelost, maar slechts 10 van hen hebben zich op doel gesteld. Tegelijkertijd slaagde Jurgen Klopp er niet in om in de derde wedstrijd van het Engelse kampioenschap op rij te scoren - eerder verloor Liverpool van Southampton (0:1) en tekende met Newcastle (0:0). In de wedstrijd van de 15e ronde met West Brom slaagden de rooien er maar één keer in om te scoren (1:1). Liverpool wint geen 4 wedstrijden op rij in de Premier League-de slechtste serie in 4 jaar
Raymond Domenech: ik wilde president van Frankrijk worden toen ik vijf jaar oud was hoofdcoach Raymond Domenech vertelde over zijn carrière als kind. Toen ik vijf jaar oud was, zei ik dat ik president van Frankrijk wilde worden. Ik denk dat ik een carrière als advocaat kan maken
Vidal scoorde voor het eerst in de Serie A - tegen Juve