Netherlands

Zo krijg je als (kersverse) moeder weer zin in seks

Zin in seks? Niet bepaald, als je net bevallen (en uitgescheurd) bent, volle bak aan de borstvoeding zit (die kloven negeren we even) en geen oog dichtdoet (maar tegelijkertijd wel de snackla leeg eet). You’re not in this alone. En: als je na 40 dagen eindelijk weer seks ‘mag’ hebben, valt het vies tegen. Sterker nog: je vond er niet zoveel aan. Met déze tips krijg je weer zin in seks. 

Zin in seks heb je en anders maak je het toch gewoon. Dat kan óók als (kersverse) moeder. En zo doe je dat:

Ga voor een ander soort voorspel

Pikante app’jes (wellicht een sexy fotootje), complimenten, kusjes, je geliefd voelen – het zijn allemaal manieren om het voorspel te beginnen. Het hand- en mondwerk is het fysieke begin van het voorspel vlak voor de seks, maar de uren en dagen vooraf zijn net zo belangrijk. Als je je geliefd, aantrekkelijk, sexy, en gewaardeerd voelt, zorgt dat voor zin. Zin in seks!

Wees zo uitgerust mogelijk

Een uitgeruste jonge moeder, bestaat dat? Misschien is het een sprookje, maar goed uitgerust zijn is belangrijk om zin te hebben in seks en er ook écht van te kunnen genieten. Plan seks in op een tijdstip wanneer je je goed voelt, in de ochtend of bijvoorbeeld juist in de avond. En heb seks in posities waar je niet al teveel inspanning bij moet doen. Liggen, en genieten!

Vermijd stress of zorgen

Shit, de was is klaar en ik moet ook nog m’n administratie doen. Stress en zorgen zijn echte moodkillers voor je libido. De drive neemt namelijk af als je hoofd ergens anders zit. Probeer te ontspannen, en begin daar al uren voordat je seks hebt mee. Als je het erg druk hebt, maak dan een lijstje met de dingen die je nog moet of wilt doen, zodat je niet afgeleid raakt tijdens het vrijen.

Lees ook:
De vriendin van E. vriendin wil geen seks meer: 10x jullie advies

Onderzoek andere anticonceptie

Merk je dat jouw anticonceptie invloed heeft op je libido? Overweeg dan te switchen. De pil, bijvoorbeeld, vermindert het testosteron, het hormoon dat verantwoordelijk is voor je libido. Ook andere anticonceptiemiddelen met hormonen kunnen zorgen voor een laag libido. Zonde!

Verzorg jezelf en voel je mooi

Als je net bent bevallen is het soms lastig om je nieuwe lichaam meteen te accepteren. Daarom heb je vaak wat extra’s nodig om je weer helemaal mooi te voelen. Koop bijvoorbeeld nieuwe lingerie, nieuwe parfum, ga naar de kapper of laat je nagels doen of ga voor een massage. Weer in contact komen met je lichaam zorgt ervoor dat je sneller opgewonden raakt.

Zorg voor een gezonde relatie

Zin in seks en ook het orgasme begint in ons hoofd. Als je je niet goed voelt in je relatie, is er een kleine kans dat je zin hebt om seks te hebben met je partner. Een pasgeboren baby kan jullie relatie best op losse schroeven zetten. Belangrijk is dat je blijft praten, respect en waardering hebt en krijgt, en je je aangetrokken voelt tot je partner. Zonder deze basis zal je geen hoog libido krijgen, wat je ook probeert.

Accepteer het

Geef je borstvoeding? Ben je uitgescheurd? Heb je een pijnlijk litteken van de keizersnede? Heb je een baby die de hele nacht wakker wordt? Accepteer dan dat je tijdelijk geen zin hebt in seks. Het is een normale fase, en hoe vervelend het ook is, sommige dingen kun je niet forceren. De zin in seks komt echt terug.

Banner

Bron: Famme.nl, beeld: iStock

Football news:

Arteta zei dat topspelers naar Arsenal willen: de club heeft een ongelooflijke geschiedenis. We spelen voetbal dat aantrekt
Sarri voor Sassuolo: ze volgen het pad van Atalanta. Juve moet voorbereid zijn om te overleven
Nogmaals, we bewonderen Atalanta: we wonnen 6 Brescia, scoorde 26 doelpunten meer dan Juve, Pasalic heeft meer doelpunten in het voorjaar dan in Spartak
Rashford wordt eredoctoraat aan de Universiteit van Manchester. Voor hem kregen Ferguson en Charlton diploma ' s
Barcelona heeft een verzoek ingediend voor de 20-jarige Tottenham middenvelder Sessegnon
Napoli bood 50 miljoen euro en bonussen aan Osimhen. De deal kan Unas omvatten
Pep op Klopp en Mourinho ' s woorden over FFP: als ze willen praten, hebben ze mijn nummer. We zijn veilig