Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Ziyech ziet droomtransfer naar PSG definitief afketsen na geblunder Chelsea

Door onze sportredactie

De droomtransfer van Hakim Ziyech naar Paris Saint-Germain gaat definitief niet door. Zijn huidige werkgever Chelsea was te laat met het versturen van de formulieren, waarna een hoger beroep van de Franse club woensdag niet mocht baten.

De overgang van de 29-jarige Ziyech van Londen naar Parijs zoemde dinsdag de hele dag rond, maar toen de transferdeadline eenmaal was verstreken, bleek Chelsea de formulieren niet op tijd te hebben ingediend. De clubs waren onderling al akkoord over de huurdeal tot het einde van het seizoen.

Door de administratieve fout van Chelsea kon de overgang van Ziyech niet op tijd worden geregistreerd. De voormalig Ajacied was al in Parijs en had zijn medische keuring ondergaan.

Het afketsen van de transfer zal voor Ziyech een flinke klap zijn. De Marokkaanse aanvaller kan bij Chelsea zelden rekenen op een basisplaats. Bij Paris Saint-Germain leek hij te kunnen gaan samenspelen met wereldsterren als Lionel Messi, Kylian Mbappé en Neymar.

Basisplaats voor WK-ster Ziyech lijkt nog verder weg

Ook Ziyechs landgenoot Achraf Hakimi staat onder contract in de Franse hoofdstad. De twee spelers maakten afgelopen WK indruk met Marokko door de halve finales te halen. Voor Ziyech heeft dit dus niet tot een droomtransfer geleid.

Bij Chelsea zal Ziyech zich opnieuw moeten mengen in de strijd om een basisplaats. Dat lijkt een pittige opgave te worden, want de Londenaren hebben flink huisgehouden op de transfermarkt. Onder anderen aanvallers Enzo Fernández, Mykhailo Mudryk en Noni Madueke werden door de ploeg van Graham Potter aangetrokken.

Ziyech heeft bij Chelsea nog een contract tot medio 2025. De in Dronten geboren stilist was voor zijn komst naar Londen in 2020 een van de smaakmakers van de Eredivisie bij respectievelijk sc Heerenveen, FC Twente en Ajax.