Netherlands

Ziekenhuizen Israël overvol door corona

De ziekenhuizen in Israël dreigen overvol te raken. Het ministerie van Gezondheid heeft gevraagd niet-urgente operaties uit te stellen.

De regering bezint zich dinsdag op nieuwe stappen om de nieuwe uitbraak van het coronavirus onder controle te krijgen.

Israëlische media meldden maandag dat enkele ziekenhuizen geen nieuwe coronapatiënten meer op kunnen nemen en ze doorsturen naar andere instellingen in het land.

De directeur-generaal van het ministerie van Volksgezondheid, prof. Chezy Levy, sommeerde de ziekenhuizen behandelingen die niet dringend nodig zijn uit te stellen en zich te richten op de opvang van Covid-19-patiënten. Het leger gaat een speciaal veldhospitaal inrichten.

Ministers die zich bezig houden met de bestrijding van Covid-19 komen dinsdag bijeen om zich te beraden op nieuwe maatregelen. Vrijdag begon in Israël een tweede lockdown, die minder streng is dan de eerste in maart. Nu moeten Israëliërs erop rekenen dat de synagoges dicht moeten en dat er nieuwe restricties komen voor bedrijven en demonstraties. De strengere maatregelen zullen overigens pas maandag, na Grote Verzoendag, ingaan.

Bruiloften

Vooral ultraorthodoxe Joden en Israëlische Arabieren zijn door het coronavirus getroffen. Ultraorthodoxen komen bijeen in synagogen en talmoedscholen en Arabieren houden grote bruiloften.

Prof. Masad Barhoum, directeur van het Galilea Medisch Centrum in Nahariya, zei maandag dat dit het seizoen is waarin veel Arabische stellen elkaar het jawoord geven. „De eerste uitbraak van Covid-19 was in maart. Arabieren vormen 20 procent van de bevolking, maar toen was slechts 5 procent van de geïnfecteerden Arabier.” Nu is 25 tot 30 procent van de coronapatiënten in Israël Arabisch. Over het gedrag van de politie heeft Barhoum geen klachten. „De politie heeft zich heel beleefd gedragen. Ze probeert de mensen zich aan de regels te laten houden. Maar het is heel moeilijk de regels af te dwingen als er honderden bruiloften per dag zijn. We hebben geprobeerd een avondklok in te stellen tussen zeven uur ’s avonds en vijf uur ’s morgens. Toen hielden ze de bruiloften om drie uur ’s middags.”

Barhoum opent dinsdag een vierde afdeling voor Covid-19-patiënten. „Ik begin met het stopzetten van niet-urgente operaties. Dat betekent dat patiënten die al zo lang wachten, nog langer moeten wachten. Maar we hebben geen keus, want er is een strijd gaande.”

Het probleem is niet de ruimte of het aantal bedden, maar het gebrek aan personeel. „Ik breng twee artsen van de afdeling chirurgie naar de afdeling voor coronapatiënten om te zorgen voor de beademing.”

Football news:

Het is belangrijk om niet te imponeren, maar te scoren. Een andere kracht van de Loco naar de woorden van Nikolic na de wedstrijd
Andre Villas-Boas: de stad heeft een miljard uitgegeven en de coach is een fenomeen. Marseille heeft geen geld voor Guardiola, dus je hebt AVB en zijn tactiek
Miranchuk bleef in de reserve van Atalanta voor de tweede wedstrijd in een Rij
Jurgen Klopp:wat er nu gebeurt is als in een huwelijk leven: er zijn goede momenten, er zijn slechte momenten. Wat er nu gebeurt is alsof je in een huwelijk leeft. Er zijn goede momenten, er zijn slechte momenten. Het is geen slecht moment, maar het is glad. Het was een zwaar spel. Maar een 2-0 overwinning is heel normaal, dus we gaan verder. We moeten 100% verenigen, harder vechten. Dat is wat de jongens vandaag deden. We verloren Fabinho in de eerste helft, Rhys Williams is pas 19, en hij heeft al meer wedstrijden in de Champions League gespeeld dan in de Premier League - Ik denk dat dit zeldzaam is. We hebben het heel goed gedaan, maar het is een schok voor het team omdat we iets aan de verwonding moeten doen. Tijdens de rust moesten we Henderson uit het spel halen - hij zei dat hij in orde was, maar op zulke momenten moet je verantwoordelijkheid tonen. We wilden hem 45 minuten geven om klaar te zijn voor West ham. Het laatste wat we nodig hadden was de verwonding van Fabinho. Hij had problemen met z ' n dij.Dat is niet gezond. De pijn was niet al te erg, hij zei dat hij kon blijven spelen, maar zonder eikels, dus het zou niet veel helpen. We zullen zien, we moeten een foto nemen, maar natuurlijk is de situatie niet erg goed zei Klopp
Zinedine Zidane: verdiende een gelijkspel met Borussia Dortmund - en ik denk zelfs dat dat meer verdiende de hoofdcoach van Real Madrid Zinedine Sedan achtige kampioenen. Het resultaat toont het karakter van het team. We verdienden een gelijkspel-en ik denk dat we meer verdienden. Dit is een zeer belangrijk punt. Natuurlijk is de situatie op de tafel moeilijk, we bevinden ons nu in dezelfde situatie als vorig jaar. De spelers vochten tot het einde en speelden goed, ik weet zeker dat alles zal worden achtergelaten. Wij moeten proberen vermoeidheid te bestrijden. We stopten niet, maar we waren erg moe. Dat is het. Dit jaar zal voor iedereen moeilijk zijn. Maar vandaag moeten we trots zijn op het resultaat, omdat we een punt hebben gezet in een moeilijke reis. Ja, we hebben iets gemist omdat we niet hebben gewonnen, maar we geloofden in ons spelplan, we hebben het goed gedaan en verdienden een gelijkspel
In Liverpool werd het nog erger met het centrum van de verdediging: Fabinho raakte gewond, alleen Joe Gomez is gezond
Lokomotiv staat op de derde plaats in Groep a van de Champions League na 2 ronden, Bayern staat aan de leiding