Netherlands

Zeven jaar cel voor moordpoging met hakmes op liefdesrivaal

STOLWIJK - De Haagse rechtbank heeft een man uit Stolwijk veroordeeld tot een celstraf van zeven jaar voor een poging tot moord op een liefdesrivaal met een hakmes. De 59-jarige verdachte zocht het slachtoffer op in zijn slaapkamer en sloeg hem daar veertien keer met het hakmes op zijn hoofd. De aangevallen man overleefde de moordpoging. Tegen de verdachte was door het Openbaar Ministerie tien jaar cel geëist.

Beide mannen kenden elkaar al ongeveer 25 jaar. De vrouw van de verdachte kreeg een relatie met het slachtoffer, toen ze hem hielp op zijn boerenbedrijf. Ze wilde na dertig jaar huwelijk, scheiden van de verdachte.

Nadat de vrouw op 5 juli vorig jaar pas 's ochtends vroeg thuiskwam, zou het de verdachte te veel zijn geworden. Hij zocht zijn 'liefdesrivaal' thuis in Stolwijk op. Via de achterdeur van de boerderij, die niet afgesloten was, ging hij die fatale ochtend naar de slaapkamer van het slachtoffer.

'Mes alleen mee om zich te verdedigen'

Volgens de verdachte was hij naar de boerderij gegaan voor een gesprek met het slachtoffer. Hij had het mes alleen maar meegenomen om zich te kunnen verdedigen. Toen hij werd aangevallen door de liefdesrivaal, was hij met het hakmes gaan slaan.

De rechtbank vindt dit verhaal 'niet aannemelijk'. De rechter gaat ervan uit dat de man uit Stolwijk het slachtoffer in de slaapkamer meteen te lijf is gegaan. Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden, tijdens de strafzitting, tien jaar cel voor de moordpoging.

Oprechte spijt getoond

De rechtbank komt tot een lagere celstraf, omdat de verdachte oprechte spijt heeft getoond. Bovendien is de verdachte volgens de rechtbank verminderd toerekeningsvatbaar. Hij moet de aangevallen man wel een materiële schadevergoeding van 11.000 euro betalen.

Het slachtoffer overleefde de moordpoging doordat zijn zoon hem te hulp kwam. De zoon trok de Stolwijker van zijn vader af en ontwapende hem. De slaapkamer zat onder het bloed. Een traumahelikopter bracht het slachtoffer naar het ziekenhuis.

Football news:

Tuchel-Werner: Timo, jij speelt rechts. Je speelt al een kwartier links. Begrijp je het niet? Chelsea manager Thomas Tuchelapl vestigde de aandacht op de verkeerde positie van zijn landgenoot Timo Werner. Timo, hoe lang blijf je links Spelen? Je speelt rechts
Liverpool heeft 7 punten achter de Champions League zone, 8 punten achter de verloren degenen
Neymar kan spelen tegen Barcelona voor ongeveer 30 minuten
Benfica biedt Diego Costa een 2-jarig contract met een salaris van 3 miljoen euro per jaar
Pep is geobsedeerd door tactiek. Hij ziet en wil zoveel dingen veranderen dat het een probleem kan zijn
Cavani is dicht bij een overeenkomst met Boca Juniors. Hij wil Manchester United verlaten in de zomer
Er zijn slechts 6 coaches in de wereld met een positieve balans tegen Pep. De leider van de rating-Sulscher