Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Zeker 22 doden en honderden gewonden door bosbranden in Chili

Door onze nieuwsredactie

Zeker 22 mensen zijn om het leven gekomen door bosbranden in Chili. Daarnaast zijn volgens de autoriteiten zo'n 554 mensen gewond geraakt en zijn er zeker tien vermisten. Bijna vijftienhonderd mensen zijn dakloos geworden.

De branden woeden al een week in een gebied op zo'n 500 kilometer ten zuiden van hoofdstad Santiago. Minister van Binnenlandse zaken, Carolina Tohá, zei zaterdag dat al evenveel land is afgebrand als normaal in een jaar tijd.

Sinds vrijdag is het aantal brandhaarden gegroeid met meer dan vijftig. Het aantal branden is daarmee opgelopen tot zo'n 250.

Bij de bestrijding van het vuur wordt de brandweer gehinderd door de hoge temperaturen. In Chili is het zomer en het land kampt met een hittegolf en droogte. De temperaturen liggen boven de 40 graden. Ook staat er een harde wind.

In de getroffen delen van het land is de noodtoestand uitgeroepen. Daardoor is het onder meer mogelijk om het leger in te zetten bij het bestrijden van de brand en de hulpverlening. President Gabriel Boric heeft zijn vakantie afgebroken om het rampgebied te bezoeken.

Lees meer over:

Chili Buitenland