Netherlands

Zeeuwse gemeenten liquideren jeugdzorgorganisatie; lot 1100 kinderen onzeker

In Zeeland verdwijnt een grote jeugdbeschermingsorganisatie die 700 gezinnen met in totaal 1100 kinderen met ernstige problemen begeleidt. Alle dertien Zeeuwse gemeenten hebben per 1 januari het contract met Intervence opgezegd.

Zo'n zestig medewerkers van Intervence begeleiden in Zeeland kinderen en jongeren die met jeugdbescherming en jeugdreclassering te maken krijgen. Die begeleiding moet per 1 januari door andere organisaties worden overgenomen.

De gemeenten hebben nog geen verklaring gegeven voor het opzeggen van het contract met Intervence.

Zorgen

Jeugdzorg Nederland maakt zich grote zorgen. Volgens de brancheorganisatie laten de gemeenten het financiële belang zwaarder wegen dan het belang van kwetsbare kinderen en gezinnen. "Mogelijk kiest u daarmee voor de goedkoopste oplossing voor de gemeenten op korte termijn; de rekening zal later alsnog betaald moeten worden", schrijft Jeugdzorg Nederland.

Jeugdzorg vraagt zich af of er per 1 januari andere hulpverleners voor de honderden cliënten van Intervence beschikbaar zijn. En als die er al zijn, is het de vraag of ze genoeg tijd hebben.

Jeugdzorg Nederland waarschuwt: "We hebben de afgelopen jaren al een aantal belangrijke jeugdzorgorganisaties in Nederland zien wegallen. De situatie was steeds anders, maar de gevolgen zijn overal hetzelfde: jongeren en gezinnen vallen tussen wal en schip met alle gevolgen van dien, omdat de financiële belangen belangrijker worden geacht dan continuïteit en kwaliteit van zorg. Het leidt uiteindelijk nooit tot goedkopere jeugdzorg, wel tot spanningen, verslechterde thuissituaties en meer schrijnende verhalen."

Staking

Intervence vindt dat minister Dekker en staatssecretaris Blokhuis moeten optreden, vanwege de ernstige gevolgen. Vakbond FNV heeft voor aanstaande dinsdag bij Intervence een staking aangekondigd, meldt Omroep Zeeland.

De OR van Intervence waarschuwt dat medewerkers op zoek zullen gaan naar een andere baan en mogelijk de hele jeugdzorg vaarwel zeggen. "Dit zal leiden tot een enorm verlies van kennis, expertise en kwaliteit. De gevolgen zijn niet te overzien. Gezinnen gaan zweven en raken uit beeld."

Football news:

Udinese teken Fernando Llorente, Cutrone en verkopen Lasagne naar Verona voor 10 miljoen euro
Monaco heeft Onyekuru opnieuw uitgeleend aan Galatasaray.Galatasaray heeft de lening van Monaco winger Henry Onyekuru aangekondigd tot het einde van het seizoen. Volgens Transfermarkt kostte de deal de Turkse club 650 duizend euro. Het is de tweede keer dat de 23-jarige Nigeriaan aan Monaco wordt uitgeleend, eerder in de tweede helft van het seizoen 2019/20. In 4 wedstrijden van het huidige seizoen heeft Onyekuru een assist gemaakt. Meer informatie over de statistieken vindt u hier
Karavaev op de Eredivisie: de fans zijn gewend aan goals. Ook al verloor het team 2:3, Ze zijn blij dat Zenit verdediger Vyacheslav Karavaev, die eerder voor Vitesse speelde, sprak over de Nederlandse fans. De Nederlandse media vonden Vitesse onder Slutsky bijna het meest defensieve team. Ja? We hebben goed gescoord. Een ander ding is dat Leonid Viktorovich probeerde om een spel te bouwen in de verdediging, zodat minder, Dit is normaal. Daar zijn de fans gewend aan doelpunten, en zelfs als het team plotseling verloor, maar de score is 2:3, zijn ze blij omdat ze de doelpunten zagen scoren. Zelfs ik kon het niet begrijpen! Na 3:3 met PSV, was iedereen blij, lovend over ons
Mourinho over het ontslag van Lampard: voetbal is wreed, vooral de moderne
Dzeko ontkende West Ham. Striker wil Roma verlaten in de winter
Milan wil in de zomer Porto-middenvelder Otavio gratis tekenen. Milaan wil Porto-middenvelder Otavio tekenen, die aan het eind van het seizoen een gratis agent kan worden. De Rossoneri zijn in gesprek met de agent van de 25-jarige Braziliaan
Manchester United mag Lingard lenen aan West Ham