Netherlands

Zeeland krijgt honderden vragen over maatregelen rond toerisme

De nieuwe maatregelen voor toeristen in Zeeland hebben tot veel vragen geleid. Het centrale toeristisch loket in de provincie kreeg honderden telefoontjes en tot zondagmiddag kwamen ongeveer vijfhonderd mails binnen. De vragen komen van toeristen maar ook van inwoners uit Zeeland.

De Veiligheidsregio Zeeland nam vrijdag extra maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. Toeristen kregen te horen dat ze uiterlijk maandag hun vakantieverblijf moeten hebben verlaten. Het verbod geldt voor al het toeristisch verblijf op recreatieparken, kampeerterreinen en minicampings, maar ook voor bed and breakfast, Airbnb-plekken en jachthavens. Het verbod gaat maandag om 12.00 uur in.

„Een fors deel van de vragen is inmiddels beantwoord, andere antwoorden volgen zondag of maandag. Voor een aantal specifieke vragen worden op dit moment de juiste antwoorden gezocht. Het betreft dan onder andere vragen over de geldende uitzonderingen die genoemd staan in de noodverordening”, aldus de Veiligheidsregio Zeeland.

Football news:

La Liga speelt 32 dagen achter elkaar (Ja!). Clubs worden beloofd een minimum van 72 uur tussen de wedstrijden, en spelers zijn al gewond
De Premier League publiceerde het formaat van het wedstrijdschema
Farfan voelt zich geweldig
Real Madrid-De duurste club in Europa, Manchester United-2nd, Barcelona-3rd (KPMG)
De Premier League kondigde de hervatting van het seizoen aan op 17 juni
Harry Redknapp: als Tottenham 1-2 Top acquisities maakt, kunnen ze de Premier League winnen
Manchester United is geïnteresseerd in de 19-jarige Monaco forward Pellegri