Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Zanger en acteur Wim Rijken (63) overleden

Zanger en acteur Wim Rijken (63) overleden

Wim Rijken.  Afbeelding: De Telegraaf/TJERK HERINGA/HEMATON.NL

In Amsterdam is woensdagochtend op 63-jarige leeftijd zanger en acteur Wim Rijken overleden. In 1988 brak hij door met de single Wie weet wat liefde is?, een duet met Conny Vandenbos.

De zangeres geloofde heilig in het talent van de man die later ook te zien was in Goede tijden, slechte tijden en rollen speelde in Oppassen!!!, Flikken Maastricht en als Sinterklaas in verschillende films met de goedheiligman.

Zeldzame ziekte

Vier jaar geleden kwam aan zijn carrière plotseling een einde toen bij Wim een zeldzame beenmergziekte werd geconstateerd. Intensieve behandelingen rekten zijn leven nog jaren, maar de laatste maanden werd de situatie steeds meer uitzichtloos. Rijken regisseerde zelf zijn einde door middel van euthanasie.

Als telg van horeca-familie Van der Valk uit het molenrijke Kinderdijk leek voor hem een carrière weggelegd in het motel. Het bloed kroop echter waar het niet gaan kon en hij debuteerde bij de Haagsche Comedie. Ook presenteerde hij verschillende radioprogramma’s, onder andere op Noordzee.

Afspraak met de dood

Dinsdagavond, minder dan 24 uur voor zijn zelfgekozen moment van overlijden, gaf hij een laatste interview aan Privé waarin hij terugkijkt op zijn leven en openhartig over zijn afspraak met de dood.