Netherlands

Xbox Series X snel uitverkocht, Series S nog wel beschikbaar

Xbox Series X

8 minuten geleden Aangepast: 8 minuten geleden

Xbox Series X links, Series S rechts

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

De twee nieuwe Xbox-spelcomputers zijn vanochtend in de voorverkoop gegaan. Het meest krachtige exemplaar, de Xbox Series X, was vrij snel uitverkocht bij Nederlandse webwinkels.

Microsoft wilde rond de voorverkoop van de Xbox geen chaos, zoals die waar Sony na de verkoopstart van de PS5 zijn excuses voor aanbood. Waar de PlayStation 5 op verschillende tijdstippen in de verkoop ging, beloofde Microsoft een verkoopstart van 9.00 uur 's ochtends in alle winkels die een voorverkoop aanbieden. De spelcomputer verschijnt op 10 november.

De Xbox Series X, het model van 499 euro, was binnen enkele minuten uitverkocht bij Bol.com. De winkel biedt momenteel nog wel de Series S van 299 euro aan.

Bij MediaMarkt geldt hetzelfde: de Series X is online uitverkocht, de Series S is nog te bestellen. Ook bij BCC is de Series X er niet meer, de Series S nog wel.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Grote game-overname: Microsoft koopt maker DOOM, Elder Scrolls en Fallout

Langer wachten

Coolblue hanteert dezelfde strategie als bij de PlayStation 5, en biedt de Series X en Series S beiden niet in de voorverkoop aan. Coolblue wacht totdat precies duidelijk is hoeveel exemplaren het krijgt, en biedt de nieuwe Xboxen vanaf 10 november aan.

Ook keten Game Mania doet hetzelfde als met de PS5: klanten die vooraf hadden gereserveerd worden door de desbetreffende winkel gebeld. Online reserveren kan voorlopig niet, wel kunnen mensen in de winkel een Xbox uit een volgende levering reserveren, die wordt geleverd na lanceringsdag 10 november. Nedgame biedt online nog de Series S aan voor levering op 10 november, en de Series X voor levering op een later tijdstip.

Football news:

Ik hoop dat Alaba een contract tekent met Bayern. Onze club is een van de beste ter wereld
Messi gaf Barca alles, bracht ze naar de top. Hij werd niet behandeld op de manier die hij verdiende.De voormalige Argentijnse Internationale Diego Maradona deelde zijn mening over het verhaal toen Lionel Messi Barcelona wilde verlaten
Ik hoop m ' n stempel op Juve te drukken. We zullen grote resultaten bereiken
De Coach van Benfica: Ik wil niet dat we eruit zien als de huidige Barcelona, Het heeft niets
Ik ben gelukkig in Manchester City. Ik hoop hier te blijven
Fabinho zal niet spelen met West ham als gevolg van blessure
Maradona was de beste in zijn tijd. De beste Messi