FC Porto-spits Moussa Marega is zondag in het competitieduel met Vitória Guimarães woedend van het veld gelopen. De Malinees werd een groot deel van de wedstrijd racistisch bejegend door de fans van de thuisploeg.

Marega zorgde na een uur spelen voor de 1-2 en vierde dat doelpunt door naar zijn arm te wijzen, om aan te geven dat de treffer is gemaakt door een speler met een donkere huidskleur.

De fans van Guimarães pikten dat niet en bekogelden Marega, die nota bene een verleden heeft bij de club, door onder meer een stoeltje op het veld te gooien. Hij zette die stoel vervolgens op zijn hoofd.

De scheidsrechter kon de manier van juichen van Marega niet waarderen en gaf hem geel. Dat maakte de aanvaller nog emotioneler, wat voor de fans van Vitória een extra reden was om nog eens fel tekeer te gaan.

Voor Marega was daarmee de maat vol. Hij liep tot ongenoegen van enkele van zijn teamgenoten van het veld en werd uiteindelijk door zijn trainer Sérgio Conceição vervangen door Wilson Manafa.

Het doelpunt van Marega bleek uiteindelijk wel voldoende voor de zege voor FC Porto. De 28-voudig landskampioen komt door de overwinning tot op een punt van koploper Benfica in de Liga NOS.

Voor gebruikers van de app: klik op de tweet om de beelden te bekijken.