Netherlands

Wit-Russische atlete Timanovskaja geland in Wenen, vliegt door naar Warschau

De Wit-Russische atlete Kristina Timanovskaja is geland in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. Later vandaag vliegt ze door naar Warschau, hebben de Oostenrijkse autoriteiten bekendgemaakt.

Dat werd al verwacht, omdat Polen de 24-jarige sprintster een humanitair visum heeft gegeven. De Poolse onderminister van Buitenlandse Zaken tweette vanmorgen dat Timanovskaja onder bescherming staat van de Poolse diplomatieke dienst.

Aanvankelijk zou Timanovskaja overigens direct van Tokio naar Warschau vliegen, maar op het laatste moment zou ze om veiligheidsredenen een andere vlucht hebben genomen.

De aankomst van Timanovskaja in Wenen was live te zien:

Ook Oostenrijk heeft aangegeven de atlete te willen beschermen. Eerder vandaag zei het ministerie van Binnenlandse Zaken dat het verwachtte dat Timanovskaja zou doorreizen naar Warschau, maar als ze toch in Oostenrijk asiel wilde aanvragen zou Wenen die aanvraag in behandeling nemen.

Kritiek

Timanovskaja, die voor Wit-Rusland uitkwam op de Olympische Spelen in Tokio, verbleef sinds maandag op de Poolse ambassade in de Japanse hoofdstad. Daar klopte ze aan voor hulp, nadat ze door de Wit-Russische autoriteiten plotseling was gesommeerd om de Olympische Spelen te verlaten.

Dat gebeurde nadat Timanovskaja op Instagram kritiek had geuit op haar coaches. Die zouden haar dwingen om mee te doen aan een estafetteonderdeel waarop ze geen wedstrijdervaring heeft.

Naar eigen zeggen werd ze daarna tegen haar wil naar het vliegveld van Tokio gebracht, volgens haar hoofdcoach op "bevel van hogerhand". De atlete vreest dat ze in Wit-Rusland zal worden gestraft.

Football news:

Butragueno over 0:0 met Villarreal: er was een straf op Nacho, contact met Albiol is duidelijk
Courtois op 0:0 met Villarreal: een punt is niet genoeg voor Real Madrid. We wilden alle drie na de nederlaag van Atletico
Heb je He Jude gehoord bij de Brentford wedstrijden? 50 jaar geleden, de omroeper draaide op een lied voor zijn geliefde-de fans veranderde het in een volkslied
Inzaghi rond 2:2 met Atalanta: er was een bittere smaak. Inter verdiende om te winnen
Klopp op 3-3 met Brentford: een gekke wedstrijd. Ze gaven Liverpool een gevecht en verdiende een punt, ik respecteer
Sulscher klaagt dat Manchester United minder kans om boetes te verdienen. Hij geeft Klopp de schuld voor niets
Liverpool leidt de Premier League, voor City, Chelsea, Manchester United en Everton met 1 punt. Brighton hebben een spel in reserve