Netherlands

Wit-Russische atlete Timanovskaja geland in Wenen

De Wit-Russische atlete Kristina Timanovskaja is geland in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. Volgens persbureau Reuters vliegt ze later door naar Warschau. Aanvankelijk zou Timanovskaja direct van Tokio naar de Poolse hoofdstad vliegen, maar op het laatste moment zou ze om veiligheidsredenen een andere vlucht hebben genomen.

Polen ligt voor de hand, omdat dat land de 24-jarige sprintster een humanitair visum gaf. De Poolse onderminister van Buitenlande Zaken tweette vanmorgen dat Timanovskaja onder bescherming staat van de Poolse diplomatieke dienst.

Ook Oostenrijk heeft aangegeven de atlete te willen beschermen. Het ministerie van Binnenlandse Zaken zegt te verwachten dat ze doorreist naar Warschau, maar als ze toch in Oostenrijk asiel wil aanvragen zal Wenen die aanvraag in behandeling nemen.

Kritiek

Timanovskaja, die voor Wit-Rusland uitkwam op de Olympische Spelen in Tokio, verbleef sinds maandag op de Poolse ambassade in de Japanse hoofdstad. Daar klopte ze aan voor hulp, nadat ze door de Wit-Russische autoriteiten plotseling was gesommeerd om de Olympische Spelen te verlaten.

Dat gebeurde nadat Timanovskaja op Instagram kritiek had geuit op haar coaches. Naar eigen zeggen werd ze daarna tegen haar wil naar het vliegveld van Tokio gebracht, volgens haar hoofdcoach op "bevel van hogerhand". De atlete vreest dat ze in Wit-Rusland zal worden gestraft.

Football news:

Donnarumma zal PSG ' s doelman zijn in de wedstrijd tegen Man City. Hij zal zijn debuut maken in de Champions League
Jorginho: ik was bezorgd over het gesprek dat ik niet bij Chelsea zou zijn geweest zonder Sarri
Dybala en Morata hebben spierblessures. Ze zullen niet spelen met Chelsea en Torino
Neville bekritiseerde de spelers voor verontschuldigingen in sociale netwerken in de stijl van Bruno: hun PR mensen creëren nep persoonlijkheden
Watzke over Sancho bij Manchester United: het doet me pijn dat hij niet zo vaak wordt gebruikt
De UEFA heeft afstand gedaan van de zaak tegen de oprichters van de Super League-Barca, Real Madrid en Juventus
Agnelli over de Super League: de waarden ervan zullen de stabiliteit van de voetbalindustrie garanderen.Juventus President Andrea Agnelli sprak over het belang van de Europese Super League voor het voetbal en publiceerde een open brief aan de aandeelhouders van de club. Dit is niet het spreekgestoelte van waaruit je opnieuw moet praten over de redenen voor de oprichting van de Super League, maar dit is een geschikte gelegenheid om u te informeren dat het nieuwe toernooi, waarvan de taak is om het beste spektakel in de geschiedenis van het voetbal aan de wereld te presenteren, is gebaseerd op drie basiswaarden. Hun doel is om de stabiliteit van de voetbalindustrie te waarborgen. De eerste is een algemene structuur voor het beheersen van de kosten en het bevorderen van een evenwichtige concurrentie in verschillende competities, in tegenstelling tot de regelingen die onder andere door de machthebbers worden voorgesteld. In de tweede plaats moet men zich sterk maken voor de beginselen van solidariteit en wederkerigheid. De derde is de concentratie op de prestaties van clubs in Europese competities en hun bijdrage aan de ontwikkeling van jongeren als het belangrijkste element van het concept van sport meritocratie (dit kan niet uitsluitend worden bereikt door wedstrijden binnen landen vanwege de geopolitieke en commerciële belangen van de partijen, die moeten worden gescheiden van de essentie van sport). Kortom, we kunnen dit karakteriseren als een nieuw meritocratisch paradigma en een terugkeer naar de basis - naar kostenbeheersing en transparantie van processen. Er zullen drie categorieën centraal staan in het project: fans die de vraag naar het product dicteren, spelers die de sterren van de show zijn, en investeerders die alle risico ' s op zich nemen die verbonden zijn aan het zakendoen in de voetbalindustrie