Netherlands

Winkeliers Klazienaveen hebben verkocht tijdens actie-opening

Foto: ANP

De tientallen winkeliers in het Drentse dorp Klazienaveen (gemeente Emmen) hebben dinsdag tijdens hun demonstratieve heropening allemaal zaken gedaan. Bij de meeste winkels stonden om 09.00 uur, toen de deuren open gingen, al klanten op de stoep en overal is verkocht. Hoeveel er in totaal is verdiend is nog niet te zeggen, zegt Harrie van der Velde, voorzitter van winkeliersvereniging Klazienaveen Centrum.

De middenstand heropende de zaken omdat dat naar hun mening binnen de geldende coronaregels wel veilig kan. Heropening zou dringend noodzakelijk zijn, omdat veel winkels dreigen om te vallen door gebrek aan inkomsten. Na vijf kwartier maakte burgemeester Eric van Oosterhout van Emmen een einde aan de actie, aangezien klandizie in winkels dinsdag nog helemaal verboden was. Sinds woensdag mogen winkeliers op afspraak enkele klanten tegelijk op een tijdslot ontvangen.

“Het was hartverwarmend dat klanten de winkeliers echt een hart onder de riem wilden steken. Iedereen in het dorp is enthousiast”, zegt Van der Velde. Hij is tevreden, omdat volgens hem “het muntje nu wel is gevallen. De brancheorganisatie deed niet genoeg om de nood onder de middenstand onder de aandacht te brengen. Dat is nu goed gelukt”. In de aanloop naar Pasen heeft de winkeliersvereniging nieuwe acties in petto als het kabinet de coronaregels voor winkelen volgende week niet versoepelt.

Football news:

Paul Pogba: Manchester United moet iets winnen. Ik hou niet van spelen en niet winnen
Coach Athletic Marcelino: Barcelona versloeg ons in de bekerfinale omdat ze duidelijk beter waren
Real Madrid: felicitaties aan Barcelona en haar fans met een welverdiende overwinning in de Spaanse beker
Antoine Griezmann: Ik ben gelukkig in Barca. Antoine Griezmann vatte de resultaten van de Spaanse bekerfinale tegen Atletiek samen
Ronald Koeman: Dit is niet Messi ' s laatste wedstrijd voor Barca in de Spaanse beker, ik hoop
Lionel Messi: Ik til een speciale trofee als de kapitein van een speciale club. We zijn blij
Koeman won de Spaanse beker voor de zevende keer als coach en als Barcelona-speler