Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Wim Hillenaar wordt de nieuwe burgemeester van Maastricht

Door onze nieuwsredactie

Wim Hillenaar (CDA) wordt de nieuwe burgemeester van Maastricht. De gemeenteraad van de stad heeft hem donderdagavond voorgedragen. De 54-jarige Hillenaar volgt de huidige burgemeester Annemarie Penn- te Strake op, die per 1 juli met pensioen gaat.

Hillenaar was tot 31 januari waarnemend burgemeester van Land van Cuijk, een gemeente in Noord-Brabant. Daarvoor was hij elf jaar burgemeester van de gemeente Cuijk.

"De stad Maastricht heeft een enorme aantrekkingskracht op mij", zegt hij in een eerste reactie. "Wat een prachtige stad, Maastricht! Zoveel geschiedenis. Zoveel verscheidenheid."

Voor de vacature solliciteerden negentien kandidaten bij gouverneur Emile Roemer, vijf vrouwen en veertien mannen. Een negenkoppige vertrouwenscommissie maakte samen met de gouverneur een keuze uit de kandidaten. De gemeenteraad koos donderdagavond tijdens een bijeenkomst achter gesloten deuren uit twee aspirant-kandidaten de nieuwe burgemeester.

"Hillenaar is een burgemeester voor alle inwoners van Maastricht. Hij heeft de autoriteit en warme uitstraling die de inwoners vragen", aldus John Steijns, voorzitter van de vertrouwenscommissie. Hillenaar wordt naar verwachting op 10 juli geïnstalleerd.