Willem II heeft zondag in de Eredivisie goede zaken in de strijd tegen degradatie. De Tilburgers, die zaterdag zagen hoe hekkensluiter FC Emmen drie punten pakte en nummer zeventien ADO Den Haag gelijkspeelde, wonnen op bezoek bij Sparta Rotterdam met 0-2 en staan nu weer zestiende op de ranglijst.

De overwinning voor Willem II was tot de openingstreffer nauwelijks verdiend te noemen. De bezoekers schoten in de 68e minuut voor het eerst op doel, maar dat was wel gelijk raak. Che Nunnely kopte de bal handig in de verre hoek na een goede voorzet van de rechterkant van Mike Trésor.

Het duel kwam tot de openingstreffer van Willem II maar niet tot ontbranding. Voor de pauze waren Danzell Gravenberch en Lennart Thy (namens Sparta) en Trésor (namens Willem II) gevaarlijk, maar tot grote kansen kwamen beide ploegen niet.

Ook in de tweede helft waren er weinig momenten van opwinding. Na de goal van Nunnely nam Willem II de regie wel volledig over en werd de ploeg ook gevaarlijk via Kwasi Wriedt. De spits schoot van dichtbij tegen Sparta-doelman Maduka Okoye aan.

Een kwartier voor tijd werd het duel volledig beslist in het voordeel van Willem II. Jeffry Fortes werkte Vangelis Pavlidis naar de grond en kreeg rood voor het ontnemen van een scoringskans. De toegekende strafschop werd door Trésor benut: 0-2.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Eredivisie