Netherlands
This article was added by the user Nova Ward. TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Wilfred Genee kon ophef rond wel of niet doorgaan VI 'ook niet meer volgen'

Wilfred Genee kon de afgelopen week zelf "ook niet meer volgen" wat er allemaal gebeurde rond de mogelijke terugkeer van het tv-programma Vandaag Inside. Dat vertelde hij vrijdagmiddag in zijn radioshow The Friday Move op BNR.

"Zelfs ik kon het niet meer volgen op een gegeven moment. Het was wel heel ondoorzichtig geworden. Johan (Derksen, red.) heeft aangegeven hoe hij het heeft beleefd, hij heeft aangegeven hoe hij zijn eigen rol heeft gezien. Ik ben benieuwd wat er maandag gaat gebeuren."

Het programma Vandaag Inside keert aanstaande maandag, na twee weken pauze en veel reuring, terug op televisie met Genee, Johan Derksen en René van der Gijp.

De drie presentatoren besloten 29 april te stoppen na een storm van commotie over een bekentenis van Derksen, die vertelde dat hij een halve eeuw geleden een bewusteloze vrouw zou hebben gepenetreerd met een kaars. Later herriep hij zijn verhaal en zei hij dat er geen sprake van penetratie was geweest.

81

Johan Derksen bekent seksueel misbruik van bewusteloze vrouw toen hij jong was

Talpa stelde eerder dat terugkeer 'voorbarig' was

Woensdag ontstond verwarring toen Derksen in het AD zei dat het driemanschap maandag terug zou komen op televisie. Van der Gijp zei in RTL Boulevard van niets te weten en ook Talpa stelde de uitspraken van Derksen "voorbarig" te vinden.

Paul Römer, directeur radio en televisie van Talpa, zei donderdagochtend nog "geen verantwoordelijkheid te nemen" voor de uitspraken van Talpa. Hij wilde op NPO Radio 1, waar hij te gast was, geen tekst en uitleg geven over de situatie. "Alles wat je zegt, is alleen maar olie op het vuur. Quotes gaan direct een heel eigen leven leiden", aldus de Talpa-topman.

Talpa: Zaak gesloten

Marco Louwerens, directeur tv van Talpa, stelt in een korte verklaring dat het bedrijf stelling heeft genomen tegen de manier waarop Derksen zijn verhaal deed en de manier waarop hij met het onderwerp is omgegaan. "We weten dat de mannen af en toe op het randje lopen en dat typeert het programma, maar dit was vanzelfsprekend in meerdere opzichten een stap te ver."

Wat Talpa betreft is de zaak daarmee gesloten. "Vandaag Inside blijft een programma waar onder andere discussies en gesprekken over uiteenlopende thema's in de openbaarheid gevoerd worden."

Eerder rellen rond Derksen

De rel vertoont gelijkenissen met een soortgelijk incident in juni 2020. Toen vielen veel mensen over een grappig bedoelde opmerking die Derksen maakte over Zwarte Piet en rapper Akwasi. Derksen riep toen ook geen zin meer te hebben in het programma.

In zijn biografie schreef hij echter dat Talpa-oprichter John de Mol hem toen aan zijn contract hield. Talpa Network wilde de afgelopen twee weken geen toelichting geven op de vraag of dit nu ook een rol heeft gespeeld.

59

Derksen noemt opmerking over Akwasi een verkeerde grap