Netherlands

Wijchen geschokt nadat man opzettelijk is overreden door pakketbezorger: 'In één klap uit het leven gerukt'

Bewoners in het Gelderse Wijchen zijn geschokt: in hun doorgaans zo rustige buurt werd dinsdagavond een voetganger met opzet overreden door een bestelbusje. Het slachtoffer overleefde dat niet.

De fatale aanrijding gebeurde rond 19.30 uur op De Ververt. Een 42-jarige voetganger werd bij een verkeersruzie opzettelijk overreden door een bestelbusje. De automobilist ging er daarna vandoor, het slachtoffer overleed ter plekke. Het busje werd drie kwartier later door de politie klemgereden in het naburige Beuningen. De bestuurder blijkt een 18-jarige man uit Woerden.

Lees ook: Aanhouding na fatale aanrijding in Wijchen

‘Dader is pakketbezorger’

Volgens buurtbewoners was de doorrijder een pakketbezorger. Het slachtoffer zou hem hebben aangesproken op de snelheid waarmee hij door de wijk reed. Toen de bezorger na het afleveren van een pakketje terugkwam bij zijn bus, zou een woordenwisseling tussen de twee zijn ontstaan.

“Daarna is Sebastian, zo heet de overleden persoon, op de motorkap terecht gekomen”, vertelt een buurtbewoner woensdag aan Hart van Nederland. “Toen is hij doorgereden met Sebastian voor de auto. Die is onder de wielen terecht gekomen en een paar meter meegenomen.”

‘Mensen helemaal in shock’

“Iedereen was gelijk in rep en roer”, aldus een andere buurtbewoner. Hij woont in een bovenwoning naast de plek waar het drama zich afspeelde. “Eerste hulpverleners erbij natuurlijk. Het was gewoon dramatisch om te zien.”

Van de aanrijding zelf heeft de man niets meegekregen, maar toen de hulpdiensten met zwaailichten de straat in reden, besloot hij toch even poolshoogte te nemen. “Ze zijn hem gaan reanimeren, maar dat is uiteindelijk niet gelukt. Toen is hij hier overleden.”

Lees ook: Vijf jaar rijontzegging voor doorrijder van Miranda: ‘Heel goed, ook voor anderen’

Volgens de buurtbewoner mocht de vrouw van het slachtoffer daarna nog eventjes bij haar man komen voor het ‘laatste moment’. “Maar toen was hij dus al overleden. Dat was wel het heftigst. Mensen waren helemaal in shock.”

‘Altijd met de honden’

Het slachtoffer was een bekende in de buurt, vervolgt de man. “Ik ken hem gewoon van hier. Hij komt hier altijd doorheen met de honden. Hierachter hebben we een natuurgebied. Daar loopt hij altijd met zijn vrouw, kinderen en hond. Dus hij loopt hier regelmatig.”

“Volgens mij heb ik gisteren nog ‘hoi’ tegen hem gezegd”, vertelt de Wijchenaar. “Voor de nabestaanden en zeker voor zijn vrouw en hij heeft twee jonge kinderen, is dat heel onwerkelijk denk ik. In één klap uit het leven gerukt. Dat wil je niet meemaken.”

Lees ook: Joey teleurgesteld over ‘bizar lage’ straf voor doorrijder: ‘Nog steeds aan het revalideren’

Aan de rand van de straat, vlak bij de plek waar het slachtoffer zijn laatste adem uitblies, liggen nog een kussen en wat fleecedekens. Toegesnelde buurtbewoners brachten die dinsdagavond in allerijl naar buiten om het slachtoffer te ondersteunen. Bij een paaltje langs de weg zijn bloemen neergezet.

Football news:

Attetico President:we wisten altijd dat Suarez is de beste center vooruit in Europa
Mourinho op Bale: speeltijd is niet gegeven, moet worden verdiend
Tot voor kort poseerde Leo met Bartomeu en accepteerde miljoenen, maar toen stortte Barcelona in. Waarom?
West Ham heeft 33 miljoen euro geboden voor en-Nasiriyah. Sevilla weigerde West ham United in Januari de Sevilla Youssef al-Nasiri te verwerven. De Londenaren boden 33 miljoen euro samen met bonussen voor de 23-jarige Marokkaan, maar de Spaanse club weigerde, volgens Estadio Deportivo. Volgens een bron zal Sevilla aan het einde van het seizoen waarschijnlijk En-Nesiri verkopen om hun financiële situatie te verbeteren. West Ham, op zijn beurt, voor het sluiten van de winter transfer venster zal het aanbod te verhogen tot 40 miljoen. Met 12 doelpunten in 19 wedstrijden van het seizoen La Liga deelt en-Nesiri de kop in de goalscoring race met Luis Suarez (Attico). Meer informatie over de statistieken vindt u hier
Gattuso op 1:3 met Verona: je kunt niet zo spelen als Napoli wil terugkeren naar de Champions League
Sobolev op tedesco in Spartak: misschien zullen we het seizoen goed eindigen, en hij zal willen blijven
Liverpool ligt dicht bij de transfer van de Engelse U16 striker Gordon voor 1+ miljoen pond.Liverpool is dicht bij de aankoop van Derby striker Kade Gordon. In de strijd voor de 16-jarige speler van het Engelse U16 jeugdteam liggen de Merseysiders voor op Manchester United en Tottenham, meldt The Telegraph. Volgens de bron wordt de overdracht van Gordon geschat op meer dan 1 miljoen pond. Hij maakte zijn debuut voor Derby op 29 December 2020 in de wedstrijd tegen Birmingham (4-0) in de 89e minuut