Netherlands
This article was added by the user Paisley Wood. TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Wielrenners gewond bij ongeluk Bavel, mogelijk opzettelijk aangereden

Twee wielrenners zijn zondagochtend in Bavel gewond geraakt nadat een automobilist vermoedelijk expres een groep renners afsneed. De politie is op zoek naar de automobilist die na het ongeluk ervandoor ging.

Het ongeluk gebeurde rond halftien op de Gilzeweg. Een groep van zestien wielrenners uit België fietste van Bavel richting Gilze. Volgens een woordvoerder van de politie maakten de wielrenners daarbij geen gebruik van het verplichte fietspad maar van de rijbaan.

Vermoedelijk wekte dat irritatie op bij een man of vrouw in een zwarte Volkswagen Up. "De bestuurder toeterde toen hij of zij de wielrenners inhaalde. Eenmaal voorbij de wielrenners stuurde de automobilist naar rechts."

Twee wielrenners kwamen ten val. Volgens de politie woordvoerder is onduidelijk of de auto de slachtoffers ook daadwerkelijk heeft geraakt. "Dat moet onderzoek uitwijzen>'

Een van de wielrenners is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het gaat om een 72-jarige man. Hij liep een sleutelbeenbreuk en schaafwonden op. Het andere slachtoffer raakte lichtgewond.

De politie onderzoekt of er opzet in het spel is. "We denken dat de bestuurder de valpartij werl gemerkt moet hebben. Er is dan sprake van doorrijding na een ongeluk." Volgens de woordvoerder zou de Volkwagen na het ongeluk via de snelweg A58 richting Antwerpen zijn gereden.