Netherlands

Wiegman: het was geen wedstrijd want verschil was zó groot

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Bondscoach Sarina Wiegman werd tegen Estland op haar wenken bediend. Ze verlangde van haar speelsters veel goals en wilde graag de nul houden. Het werd uiteindelijk 7-0 in Groningen.

"Het verschil was zo ongelooflijk groot en het was eigenlijk geen wedstrijd", bekende Wiegman, die zich met haar ploeg wist te kwalificeren voor het EK van 2022 in Engeland. Tijdens dat toernooi is Wiegman coach van Engeland.

In Groningen was er van spanning geen moment sprake, hetgeen ook voor aanvang werd voorspeld door de bondscoach. "We hebben alle wedstrijden gewonnen en waren duidelijk de bovenliggende partij. En dat moet ook", aldus Wiegman.

"Vanavond waren we continu op zoek naar een doelpunt, ook nog in de laatste minuut. Er zit heel veel energie in dit team en we bleven maar gaan. Hopelijk hebben de mensen thuis voor de buis een beetje plezier aan ons beleefd, want het is een moeilijke tijd."

Ruimte voor een feestje is er volgens Wiegman niet. Dat heeft niet zo zeer te maken met het duel van dinsdag met Kosovo, maar meer met de coronavoorschriften. Wiegman: "In het hotel wacht ons straks een diner en dat wordt vast gezellig. Maar heel veel meer is er denk ik ook niet mogelijk."

In Kosovo gunt Wiegman mogelijk een aantal speelsters rust in verband met de drukke programma's van de speelsters bij hun club. "Zaterdag gaan we terug naar Zeist en dan gaan we dat bespreken. Maar er is zeker gelegenheid om speelsters wat rust te geven. Al lijkt dat niet nodig als je zag hoe energiek iedereen was."

Football news:

Wat te lezen over Maradona: hoe de kerk genoemd naar Diego verscheen, waarom hij bewonderde een onbekende voetballer, hoe hij betrokken raakte bij drugs
God is dood. Sport media van de wereld rouwen om Maradona
Mourinho over Klopp ' s woorden over ontevredenheid met de Premier League kalender: hij kwam in 2015, I-in 2004. Er verandert niets aan Tottenham manager Jose Mourinho commentaar op de woorden van Liverpool manager Jurgen Klopp over ontevredenheid met de Premier League kalender. In 2015 kwam Klopp in de Premier League
Chelsea wil de optie Activeren om hun contract met Silva te verlengen. De club is blij met de verdediger
Zidane paste zich perfect aan de verliezen aan en overtrof Conte in alles. Hazard lichtte uiteindelijk op in de top match
De Fans houden van Bruno. Hij is niet bang om risico ' s te nemen en denkt alleen maar aan het succes van Manchester United
22 teams zullen deelnemen aan de FIFA Arab Cup. Het toernooi zal worden gehouden in 2021