Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Wie schoot man in zijn kruis na ruzie over drugs? Niet Capellenaar Xavierno, oordeelt rechtbank

Bijna een jaar lang werd hij er door justitie van verdacht dat hij in het Rotterdamse Zevenkamp een 54-jarige drugsverslaafde met een pistool in zijn kruis schoot. En hoewel volgens de rechters 'veel in de richting wijst' van de pas negentienjarige Xavierno L. als schutter, spraken ze hem vrij toch vrij van het misdrijf.

Het slachtoffer was zijn vaste drugsdealer 'Timmy' 100 euro schuldig voor cocaïne die hij 'op de pof' had gekocht. Een ontmoeting in de flat van een vriend van de gebruiker liep op 25 januari uit de hand. Daarbij richtte de verkoper zijn wapen op de 54-jarige en raakte hem in het kruis. De vriend stapte naar eigen zeggen net naar binnen toen het schot werd gelost.

'Weinig waarde'

Zowel het slachtoffers als diens maatje wees Xaxierno L. aan als 'Timmy de dealer', maar volgens de rechters onder twijfelachtige omstandigheden. Zo had de bewoner bij een fotoconfrontatie immers eerst een andere persoon herkend als Timmy. "De latere herkenning van L. doet daarmee af", klonk het oordeel.

Aan het feit dat het slachtoffer L. ook aanwees als schutter hechtte de rechtbank 'weinig waarde', omdat hij die dag onder invloed was. Ook repte hij niet over een baardje, terwijl L. dat wel had bij zijn arrestatie.

Lees ook dit premiumartikel van onze partner

Ga gratis verder

Log in of registreer gratis op NU.nl en krijg toegang tot extra artikelen

Eerder

Lees meer over:

Rotterdam