Netherlands

Whatsapp stelt omstreden wijziging voor gebruikers uit

WhatsApp stelt een geplande aanpassing van zijn gebruikersvoorwaarden uit nu gebruikers vrezen dat moederbedrijf Facebook te veel privacygevoelige informatie krijgt. Volgens WhatsApp leven er veel misverstanden bij gebruikers over de veranderingen en is er meer tijd nodig om uitleg te geven.

Gebruikers moesten op 8 februari akkoord gaan met de nieuwe voorwaarden omdat ze anders de toegang tot hun accounts bij WhatsApp verloren, zo werd eerder deze maand aangekondigd. Nu wordt die deadline uitgesteld naar 15 mei.

Facebook

Gebruikers kregen de afgelopen tijd een pop-upbericht te zien met de tekst: "Bedrijven kunnen door Facebook gehoste diensten gebruiken om WhatsApp-chats op te slaan en te beheren". Het gaat daarbij om data als tijdstip, locatie en naar wie je berichten stuurt.

Veel mensen denken dat Whatsapp persoonlijke informatie verzamelt en die verkoopt aan bedrijven, die daar bijvoorbeeld gepersonaliseerde advertenties mee kunnen maken. Moederbedrijf Facebook heeft wat dat betreft bij velen geen goede naam.

Onder anderen Tesla-baas Elon Musk en Twitter-oprichter Jack Dorsey moedigden eerder deze maand via sociale media hun vele miljoenen volgers aan alternatieven voor WhatsApp te installeren, zoals Signal.

In Nederland is die chatapp inmiddels de populairste gratis app in zowel App Store (Apple) als Google Play (Android). Ook kreeg een andere chatapp - Telegram - er in 72 uur 25 miljoen gebruikers bij.

WhatsApp kan in Europa overigens geen gebruikersinformatie delen met Facebook omdat dat niet mag vanwege Europese privacyverordeningen. De makers van de razend populaire app zeggen dat de geplande update de gewone chats tussen mensen niet zal veranderen.

Football news:

Cavani is teruggekeerd naar de training en is waarschijnlijk om te spelen tegen Crystal Palace
Fabio Capello, Juventus speelde Rugby tegen de haven. Alleen Ronaldo en Chiesa kunnen een verschil maken in deze ploeg.Voormalig Juventus en Real Madrid manager Fabio Capello heeft zich uitgesproken over de prestaties van de Italiaanse club onder Andrea Pirlo
Neymar: ik postte hoe ik herstelde van mijn blessure, en ik kreeg geen berichten waarin stond, Wow, wat een professional. Geen PSG striker Neymar heeft uiting gegeven aan zijn ongenoegen over de aandacht die aan zijn herstelwerk wordt besteed
Ole Gunnar Solscher: het werk van de juryleden is zeer moeilijk en zonder extra druk. We moeten hun beslissingen nemen
Ik weet zeker dat Messi niet in Barca blijft als ik de verkiezing niet win. Hij geeft de club 30% van de omzet
Trent had Gerrard verafgood sinds hij een kind was, en hij speelde in een sprookje: hij kreeg de zorg van Steven en de armband van de kapitein. Het verhaal van een grote relatie
Hazard ' s herstel van de verwonding is vertraagd. Hij zal waarschijnlijk niet spelen tegen Atletico op Maart 7