Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Wetenschappers bedenken manier om koraal te redden

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Het gaat niet goed met het koraal. En dat is slecht nieuws, want koraal is heel belangrijk voor de oceaan. Biologen en andere wetenschappers proberen daarom van alles te bedenken om het te redden. En dat lijkt nu te zijn gelukt.

Wetenschappers hebben iets gemaakt waar koraal makkelijk op kan groeien. De afgelopen maanden hebben ze dat getest in een aquarium in Arnhem, en het werkt.

Koraal kan niet bewegen. Het beslist één keer in zijn leven: hier ga ik wonen. En als het een mooie woonplek is, dan groeit ie uit tot een mooi koraal. Alleen dat rif is soms kapot. Dus het is handig als je extra materiaal in het koraal rif zet, waar die koralen op kunnen groeien en groot kunnen worden.

Leon Haines, bedenker

Eerder gebruikten wetenschappers al een tegel van klei en een lego-blokje om koraal op te laten groeien. Nu gebruiken ze iets wat vanzelf oplost. Dat materiaal blijft niet liggen op de zeebodem en is dus niet schadelijk voor de natuur.

Bijvoorbeeld als je plastic gebruikt, dat breekt weer af in kleine stukjes. En dat eten de vissen misschien op en komt in ons eten terecht. En wij willen echt iets gebruiken dat helemaal wordt afgebroken en oplost.

Leon Haines, bedenker

Binnenkort gaan de blokken de zee in bij Indonesië en Mexico, om het koraal daar te helpen groeien.