Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

West Ham United moet vrezen voor straf: UEFA onderzoekt 'Klaassen-incident'

Door onze sportredactie

Zowel West Ham United als Fiorentina moet vrezen voor een straf van de UEFA. De Europese voetbalbond onderzoekt het gedrag van beide supportersgroepen tijdens de Conference League-finale, waarbij West Ham er vermoedelijk het slechtst vanaf komt.

Fiorentina-aanvoerder Cristiano Biraghi werd in de eerste helft namelijk bekogeld met bekers en voorwerpen. De Italiaan liep daarbij een flinke hoofdwond op en speelde de wedstrijd uit met een tulband.

Het incident deed denken aan een voorval tijdens het bekerduel Feyenoord-Ajax van eerder in het seizoen. Ajacied Davy Klaassen werd toen geraakt door een aansteker en zat ook onder het bloed. In tegenstelling tot Fiorentina-West Ham werd de wedstrijd in De Kuip stilgelegd.

Naast het gooien van voorwerpen wordt ook het betreden van het veld door West Ham-fans na het eindsignaal onderzocht. De Fiorentina-aanhang wordt het gooien van voorwerpen en het afsteken van vuurwerk verweten.

De finale tussen Fiorentina en West Ham United leek woensdag uit te draaien op een verlenging, tot aanvaller Jarrod Bowen de Engelsen vlak voor tijd alsnog een 1-2-overwinning bezorgde.

Lees meer over:

Fiorentina UEFA West Ham United Voetbal Conference League