Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Wereldkampioen Velzeboer direct gediskwalificeerd op 500 meter bij EK shorttrack

Door onze sportredactie

De EK shorttrack in Gdansk is erg slecht begonnen voor Xandra Velzeboer. De regerend wereldkampioen werd direct gediskwalificeerd op de 500 meter. Dit betekent onder meer dat een langverwacht duel met Suzanne Schulting nog even uitblijft.

Velzeboer stond in de eerste heat van de 500 meter aan de start en vertrok te vroeg. De afstand zat er daardoor al op voor de 22-jarige Nederlandse, van wie veel verwacht wordt.

Zowel Velzeboer als Schulting is titelkandidaat op alle drie individuele nummers. Velzeboer brak dit seizoen door met onder meer drie wereldbekerzeges, terwijl Schulting al jaren aan de top staat en de laatste drie EK-edities won.

Op de 1.500 meter plaatsten Velzeboer, Schulting en Selma Poutsma zich als snelsten van hun heat wél voor de halve finales in Polen. Bij de mannen zijn Friso Emons, Jens van 't Wout en Itzhak de Laat op dezelfde afstand ook halvefinalist.

In tegenstelling tot voorgaande edities is er bij de EK shorttrack geen allroundtitel per geslacht te verdelen; dat is geschrapt. Het toernooi duurt tot en met zondag.

Sjinkie Knegt is een opvallende afwezige in Gdansk. De ervaren Fries reed onlangs een dramatisch NK, waar de EK-tickets werden verdeeld. Hij hoopte nog op een aanwijsplek, maar kreeg die niet van de KNSB.

Lees meer over:

Schaatsen EK shorttrack Suzanne Schulting Xandra Velzeboer