Netherlands

Wekelijkse uitkeringsaanvragen VS lopen op

Vorige week hebben nog eens 870.000 Amerikanen een werkloosheidsuitkering aangevraagd, wat er meer zijn dan in de week daarvoor. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Arbeid bekend. Het cijfer van een week eerder werd bijgesteld tot 866.000, van een eerder gemelde 860.000.

Economen rekenden in doorsnee juist op een daling naar 840.000 nieuwe aanvragen. Door de coronacrisis hebben in de afgelopen maanden al tientallen miljoenen mensen in de Verenigde Staten een beroep gedaan op het sociale vangnet. Dat er wekelijks nog honderdduizenden Amerikanen bij de overheid aankloppen voor een uitkering, is te verklaren door de grote reorganisaties van bedrijven die last hebben van de crisis.

Het stijgende aantal uitkeringsaanvragen kan erop wijzen dat het herstel van de Amerikaanse economie weer wat minder sterk verloopt dan voorheen, mogelijk vanwege het stijgende aantal coronabesmettingen in het land.

Sinds medio maart lag het aantal uitkeringsaanvragen in de VS maandenlang boven de 1 miljoen vanwege de coronacrisis. Pas in augustus dook het aantal aanvragen in een week voor het eerst daar net onder.

Football news:

Ik hoop dat Alaba een contract tekent met Bayern. Onze club is een van de beste ter wereld
Messi gaf Barca alles, bracht ze naar de top. Hij werd niet behandeld op de manier die hij verdiende.De voormalige Argentijnse Internationale Diego Maradona deelde zijn mening over het verhaal toen Lionel Messi Barcelona wilde verlaten
Ik hoop m ' n stempel op Juve te drukken. We zullen grote resultaten bereiken
De Coach van Benfica: Ik wil niet dat we eruit zien als de huidige Barcelona, Het heeft niets
Ik ben gelukkig in Manchester City. Ik hoop hier te blijven
Fabinho zal niet spelen met West ham als gevolg van blessure
Maradona was de beste in zijn tijd. De beste Messi