Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Wekdienst 5/2: Strijd Van der Poel en Van Aert barst los • Koploper Feyenoord ontvangt PSV

ANP/NOS

Goedemorgen! Vooral veel sport op deze zondag: op het WK veldrijden in Hoogerheide nemen rivalen Mathieu van der Poel en Wout van Aert het tegen elkaar op en in de eredivisie is er de topper tussen koploper Feyenoord en de nummer twee: PSV.

Eerst het weer: Vandaag valt eerst nog wat regen, later wordt het droog en schijnt geregeld de zon. De temperatuur ligt rond een graad of 8 bij een matige tot vrij krachtige noordwestenwind. Na het weekend is het droog en rustig met veel ruimte voor de zon.

Weerplaza

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

Wat heb je gemist?

Het Amerikaanse leger heeft de Chinese ballon uit de lucht geschoten. De grote ballon die al een paar dagen boven de Verenigde Staten vloog werd door de Amerikanen gezien als een spionageballon van China.

China zei dat het ging om een instrument voor onder meer meteorologisch onderzoek en stelde dat de ballon uit koers was geraakt. Maar de Amerikanen hielden vol. President Joe Biden gaf afgelopen woensdag permissie om het gevaarte neer te schieten als het eenmaal boven water vloog.

Ander nieuws uit de nacht

En dan nog even dit:

De staking van afvalophalers in Utrecht zorgt voor bergen vuilnis in de stad. De ondernemersvereniging doet zijn best om zoveel mogelijk afval in te zamelen. Bergen afval of niet, FNV stelt dat de staking hard nodig is.