Netherlands

Wekdienst 29/11: Finale Junior Eurovisiesongfestival en kort geding Jos B. tegen RTL

Goedemorgen! Vanmiddag wordt de finale van het Junior Eurovisie Songfestival uitgezonden en vindt het kort geding van Jos B. tegen RTL plaats.

Vandaag vooral wolkenvelden en vanmiddag ook geregeld zon. Zwakke tot matige oostenwind en maximaal 3 tot 5 graden. Vannacht op veel plaatsen lichte vorst, morgen eerst wat zon en later in het westen een beetje regen. Na morgen droog, af en toe zon en vrij normale temperaturen voor begin december.

Weerplaza

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

Wat heb je gemist?

Op Urk zijn opnieuw rellen uitgebroken. Groepen jongeren gooiden met zwaar vuurwerk, stichtten brand en pleegden vernielingen. De ME werd ingezet. De agenten werden bekogeld met stenen en flessen. De politie heeft tien mensen aangehouden.

In het vissersdorp mag dit weekend preventief worden gefouilleerd na eerdere onrusten vorig weekend. Toen braken er ook rellen uit toen jongeren zwaar vuurwerk afstaken en dat naar de politie en brandweer gooiden.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Een metalen monoliet die eerder deze maand werd ontdekt in de woestijn van de Amerikaanse staat Utah, lijkt verdwenen. De lokale autoriteiten zeggen uit betrouwbare bronnen te weten dat het object is verwijderd "door een onbekende derde".

De metalen zuil van ongeveer 3,5 meter werd ontdekt door de bemanning van een helikopter die boven het gebied vloog. Niemand weet waar het object vandaan komt, van wie het is, of waar het voor diende. De bemanning van de helikopter speculeerde dat het misschien is achtergelaten door een kunstenaar of buitenaardse wezens.

De lokale autoriteiten zien het gevaarte als privé-eigendom en hebben het om die reden naar eigen zeggen niet verplaatst. "Bijna zo snel als hij verscheen, is hij nu verdwenen", reageerde het lokale Departement van Publieke Veiligheid volgens The New York Times op het mysterie. "Ik kan alleen maar speculeren dat aliens hem hebben teruggenomen."

AP

Football news:

Godzijdank voor de charisma. Ik heb een gave om anders te zijn dan de rest. PSG striker Neymar deelde zijn mening over zichzelf. Op het veld en daarbuiten, net als voor mij, moet je een ander persoon zijn. Het is duidelijk dat dit alles veel moeite vergt. Je moet goed zijn, zowel op als buiten het veld. Gelukkig heb ik veel charisma van het veld gehaald. Ik werd een idool voor veel kinderen. Ik denk dat het me geholpen heeft om anders en uniek te lijken. Toen ik een kind was, droomde ik altijd van mijn eigen laarzen, en nu heb ik een verhaal en laarzen (Neymar speelt in Puma King boots speciaal voor hem ontworpen - approx. Showsport) die ik kan delen met de wereld
Wayne Rooney: het is tijd om de jongere generatie te leiden. Ik had een geweldige carrière
Lineker op Rooney: een van onze grootste spelers. Engeland zou Euro 2004 hebben gewonnen als hij niet gewond was geraakt. Voormalig Engelse striker Gary Lineker heeft commentaar gegeven op Wayne Rooney ' s beslissing om zijn carrière te beëindigen en Derby County coach te worden. Een van onze grootste voetballers aller tijden heeft zijn carrière beëindigd. Het is geen gemakkelijk moment voor elke speler, maar Rooney heeft een echt prachtige carrière opgebouwd. Ik hoop dat hij succes heeft met Derby County. Veel geluk schreef Lineker
Chelsea zal Drinkwater de derde huur geven, Kasimpasa. Hij heeft niet meer gespeeld sinds februari
Neymar: ik werd een icoon en idool in het voetbal. Moed is mijn grootste voordeel ... PSG forward Neymar deelde zijn mening over zijn kwaliteiten. Ik ben een zeer moedig persoon, moed is mijn grootste deugd. Maar nu is het moeilijk te zeggen wat mensen in mij kunnen zien. Toen ik een kind was, was het makkelijker om deze vraag te beantwoorden. In elke leeftijdsgroep lag [niveau] boven het gemiddelde en werd altijd in de hogere categorieën gewerkt. Dit bracht me populariteit in de stad Santos. Toen was het makkelijker. Maar nu? Het is moeilijk te beantwoorden, omdat ik vandaag geloof dat ik een idool ben geworden, een icoon in het voetbal. Nu ben ik met de beste spelers ter wereld. Ik ben er trots op om bij hen te zijn
Liverpool wil iedereen verslaan. Manchester United weet dat ze iedereen kunnen verslaan. Manchester United manager Ole Gunnar Solskjaer heeft zijn verwachtingen gedeeld voor de komende Premier League wedstrijd met Liverpool. Elk team begint een wedstrijd met het idee dat ze het kunnen winnen. We weten dat we iedereen kunnen verslaan, overal, op elk moment. Dus om het spel te benaderen met het gevoel dat door het spelen van de beste voetbal, We kunnen winnen, het is leuk. Dit is een test, een echte test van wat onze positie werkelijk is, want Liverpool op Anfield is een van de moeilijkste tests. Ik sta liever boven aan de tafel dan bij te praten. Maar nu zijn we kanshebbers, jagers, achter de kampioenen aan. Dat is wat er gebeurt in de loop van een lang seizoen, Liverpool zijn degenen die iedereen wil verslaan. Thuis zijn ze ongelooflijk, dus we moeten nederig zijn, we moeten vechten voor elke centimeter van het veld. Elk detail kan cruciaal zijn in dit spel, zei Solskjaer. Liverpool zal zondag 17 januari Manchester United hosten. Clattenburg viel Klopp aan: beschuldigd van druk op de scheidsrechters voor de wedstrijd met Manchester United, hypocrisie en zelfs in vergelijking met Ferguson
Messi miste de Barca training van vandaag