Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Wekdienst 29/1: Nationale Holocaust Herdenking • Uitslag vogeltelling

ANP

Goedemorgen! Bij het Spiegelmonument in het Wertheimpark in Amsterdam wordt herdacht dat het vernietigingskamp Auschwitz 78 jaar geleden werd bevrijd. Ook wordt vandaag de uitslag van de Nationale Vogeltelling bekendgemaakt.

Het weer: vandaag overheerst de bewolking met vooral in het noorden af en toe wat lichte regen. Het wordt maximaal 4 graden in Limburg tot 7 op de Wadden.

Weerplaza

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

Wat heb je gemist?

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft een aantal maatregelen aangekondigd als reactie op de twee aanslagen in Jeruzalem in twee dagen tijd. Dat deed hij na een spoedzitting van het Israëlische veiligheidskabinet dat gisteravond bijeenkwam.

Netanyahu zei "krachtige, snelle en nauwkeurige maatregelen" te nemen. Hij wil de daders en de mensen om hen heen harder straffen door hun huizen direct te verzegelen, en daarna te slopen.

Ook wil Netanyahu meer burgers bewapenen. Daar is een wetswijziging voor nodig om het makkelijker te maken om bepaalde mensen een wapenvergunning te geven.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Het is 80 jaar geleden dat het Rode Leger Leningrad -het huidige Sint Petersburg- ontzette na een gruwelijk beleg door de Duitse nazi's. Het echtpaar Zoebkovy kan die belegering navertellen. Zij zien hoe het verhaal van toen invloed heeft op de gebeurtenissen vandaag.