Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Wekdienst 28/3: Topoverleg coalitie over winst BBB • Weer protesten in Frankrijk

Goedemorgen! Premier Rutte en de vicepremiers overleggen in het Torentje over hoe het verder moet na de verkiezingswinst van de BBB. En in Frankrijk wordt opnieuw gedemonstreerd tegen de pensioenhervormingen.

Eerst het weer: vandaag begint vrij zonnig. Later neemt de bewolking toe en vooral vanavond valt vanuit het westen op steeds meer plaatsen regen. Bij een matige zuidwestenwind wordt het 8 tot 10 graden.

Het weer van dinsdag 28 maart

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

Wat heb je gemist?

Een stichting die schadevergoedingen indient, sleept het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en 34 andere instanties voor de rechter. De stichting eist een schadevergoeding voor gedupeerden, in verband met een datalek bij de GGD tijdens de coronapandemie.

Het gaat om gegevens van mensen die een coronatest lieten doen. Die waren enige tijd zichtbaar voor callcentermedewerkers. Volgens RTL Nieuws werden die gegevens op grote schaal verhandeld.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Nederland heeft de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Gibraltar met 3-0 gewonnen. Na afloop waren er vooral chagrijnige gezichten bij de spelers van Oranje, omdat de score niet hoger uitviel tegen de nummer 200 van de FIFA-ranking.

Toch was één geboren Nederlander na afloop wel blij. Niels Hartman werd geboren in Schoonhoven, maar groeide op in Gibraltar. Gisteren maakte hij zijn debuut voor de dwergstaat: