Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Wekdienst 28/1: Koningspaar en Amalia bezoeken slavenhuisjes Bonaire • 4x Eredivisie vanavond

Goedemorgen! Prinses Amalia, koning Willem-Alexander en koningin Máxima beginnen op Bonaire aan hun reis door het Caribische deel van het koninkrijk. Ook is er vandaag veel Eredivisie-voetbal.

Eerst het weer: vandaag is het op veel plaatsen bewolkt en de zon laat zich af en toe zien. De temperatuur ligt vanmiddag rond een graad of 5 bij een matige zuidwestenwind. De komende dagen loopt de temperatuur geleidelijk op en wordt het een stuk wisselvaliger.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

Wat heb je gemist?

De politie van de Amerikaanse stad Memphis heeft videobeelden vrijgegeven van de mishandeling door agenten die een 29-jarige zwarte man eerder deze maand fataal werd. De vrijgave volgt een dag na de bekendmaking dat de vijf betrokken zwarte agenten worden vervolgd voor doodslag.

De beelden komen van zowel een bodycam als een stilstaande camera op afstand. Te zien en te horen is hoe de man, die Tyre Nichols heet, door de agenten hardhandig uit zijn auto wordt gehaald en wordt mishandeld. Hij zou zich schuldig hebben gemaakt aan roekeloos rijden. In meerdere steden in de VS waren er kleinschalige protesten na de vrijgave van de beelden.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Een jurk van de Britse prinses Diana heeft op een veiling in New York 604.800 dollar opgeleverd, oftewel ruim 556.000 euro. Dat is vijf keer zo veel als veilinghuis Sotheby's vooraf had verwacht.

Het gaat om een paarse fluwelen strapless jurk van ontwerper Victor Edelstein, die vaker jurken voor Diana maakte. Naar verluidt was het een van haar favoriete kledingstukken.

Het uiteindelijke bedrag is het hoogste dat ooit op een veiling is betaald voor een jurk, zegt Sotheby's. Er is niet bekendgemaakt wie de nieuwe eigenaar is.