Netherlands

Wekdienst 27/9: Meer regio’s met extra coronamaatregelen • Start Roland Garros

Goedemorgen! Vandaag gaan nog eens acht veiligheidsregio's naar risiconiveau 2 met het predicaat 'zorgelijk'. En met onder meer het WK wielrennen en de start van Roland Garros wordt het een volle sportdag.

Het weer eerst: na een regenachtige nacht trekken de buien weg naar het zuiden. Het blijft wel bewolkt. In de middag kan op sommige plekken de zon nog even doorbreken. Het wordt maximaal zo'n 17 graden met een matige tot krachtige noordwestenwind. Na het weekend gaat de wind wat meer liggen.

Weerkaartje Weerplaza

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de files en werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

Wat heb je gemist?

In Groningen is de eigenaar van een dansschool aangehouden op verdenking van misbruik. Tegen het Dagblad van het Noorden zegt het Openbaar Ministerie dat er elf aangiftes liggen tegen de man. Tien daarvan komen van minderjarigen.

De 37-jarige verdachte zit sinds 8 september vast. Zijn hechtenis is donderdag met drie maanden verlengd. Het OM wil tegenover de krant niet ingaan op de aard van het misbruik. "Het onderzoek is nog in volle gang", zegt een woordvoerder.

De man runde sinds 2004 een streetdance-school, een van de grootste in Groningen. De eigenaar is niet meer betrokken bij de dansschool en de leiding wil de lessen voortzetten. "We vragen jullie vertrouwen en steun om met ons een nieuwe toekomst tegemoet te gaan in een veilige omgeving", schrijven ze in een brief aan leden en ouders.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Goed nieuws voor wintersportliefhebbers in delen van Zwitserland, Oostenrijk en Duitsland. Daar ligt flink wat sneeuw door de combinatie van een koufront en veel neerslag.

Op sommige plekken moesten wegen worden vrijgemaakt van sneeuw en ijs en in delen van Oostenrijk viel er al sneeuw op zo'n 550 meter hoogte.

Volgens het Zwitserse KNMI viel er in de plaats Montana, in het zuidelijke kanton Wallis, zo'n 25 centimeter sneeuw. Dat was volgens het instituut een record voor de tijd van het jaar.

De sneeuw viel met name aan de noordzijde van de Alpen, meldt Weerplaza. De meeste sneeuw viel boven de 1100 meter.

Een koe in de sneeuw in het Oostenrijkse Kals AFP

Football news:

Ik hoop dat Alaba een contract tekent met Bayern. Onze club is een van de beste ter wereld
Messi gaf Barca alles, bracht ze naar de top. Hij werd niet behandeld op de manier die hij verdiende.De voormalige Argentijnse Internationale Diego Maradona deelde zijn mening over het verhaal toen Lionel Messi Barcelona wilde verlaten
Ik hoop m ' n stempel op Juve te drukken. We zullen grote resultaten bereiken
De Coach van Benfica: Ik wil niet dat we eruit zien als de huidige Barcelona, Het heeft niets
Ik ben gelukkig in Manchester City. Ik hoop hier te blijven
Fabinho zal niet spelen met West ham als gevolg van blessure
Maradona was de beste in zijn tijd. De beste Messi