logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Netherlands

Wekdienst 21/9: Airborne-herdenking en vissen naar plastic in de Waal

ANP

Goedemorgen! Prinses Beatrix en de Britse kroonprins Charles wonen vandaag de Airborne-herdenking bij op de Ginkelse Heide. En het is World Cleanup Day.

Het wordt een stralende dag. De zon schijnt volop nauwelijks gehinderd door bewolking. Het wordt 21 tot 25 graden bij een matige zuidoostelijke wind. Morgen wordt het nog iets warmer. Later op de dag neemt wel de kans op een bui toe. De nieuwe week verloopt wisselvallig en een stuk minder warm.

Weerplaza

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

Zo zag het WK Speedcubing er een paar jaar geleden uit:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

WK Rubik's Cube

Wat heb je gemist?

De aangekondigde 'bestorming' van de luchtmachtbasis Area 51 in de Amerikaanse staat Nevada is rustig verlopen. Er zijn drie mensen opgepakt: een vanwege het betreden van het terrein van de basis (dat is streng verboden) en twee vanwege aanstootgevend gedrag en alcoholmisbruik.

Tot nog toe zijn er naar schatting zo'n 2300 mensen naar de omgeving van Area 51 gekomen naar aanleiding van een oproep op Facebook om de basis te 'bestormen. Sommigen beweren dat er op het terrein ufo's en buitenaardse wezens te zien zijn. Op het in de oproep genoemde tijdstip van 15.00 uur lokale tijd waren er ongeveer 150 nieuwsgierigen bij de zwaar bewaakte ingang van het complex, maar van een bestorming was geen sprake.

Volgens lokale autoriteiten komen de aanwezigen, van wie sommigen verkleed zijn in ruimtepakken of als aliens, alleen maar om te zien wat er gebeurt. "Ze zijn hier om lol te maken."

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog dit:

Een zeldzaam tuinfeestje in het Witte Huis. President Trump had voor een bezoek van de Australische premier Morrison een diner georganiseerd in de Rose Garden van het Witte Huis.

Terwijl het buiten vooral ging over de controverse over Trumps gesprekken met Oekraïne (zie boven), probeerden de gasten aan tafel het vooral luchtig te houden. Toen een Republikeinse senator gevraagd wat hij vond van het nieuws antwoordde hij: "Ik kijk ernaar uit om feest te vieren", zonder op de materie in te gaan.

En dat lijkt te zijn gelukt, als we de foto's mogen geloven:

Themes
ICO