Netherlands

Wekdienst 2/12: Kort geding coronamaatregelen op scholen • Gezonder eten in ziekenhuizen

Goedemorgen! Ouders die zich zorgen maken over coronabesmettingen onder scholieren eisen vandaag in een kort geding strengere maatregelen op school. En ziekenhuizen tekenen voor gezonder eten.

Vandaag is het een bewolkte en grijze decemberdag. De zon komt er niet of nauwelijks aan te pas en vooral in het binnenland kan wat lichte regen of motregen vallen. Het wordt maximaal 4 tot 7 graden.

NOS

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

Wat heb je gemist?

Eén van de machtigste en rijkste mannen van Slowakije is opgepakt in verband met de moord op de onderzoeksjournalist Ján Kuciak en diens verloofde, twee jaar geleden. Het gaat om Jaroslav Hascak, de machtigste van de zogenoemde oligarchen in het land. Deze groep rijken zou systematisch steekpenningen hebben betaald voor gunsten van politici. . Slowaakse media spreken van een spectaculaire ontwikkeling in de moordzaak.

Hascak zegt tegen journalisten zei niet te weten waar hij van wordt verdacht. De nieuwssite waar Kuciak voor werkte had gemeld dat de oligarch in het geheim een deal had gesloten om bewijsmateriaal tegen hem aan te kopen en te verbergen. Dat deden ze op basis van bronnen in het onderzoek dat naar hem liep.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

De Canadese acteur die bekend is geworden als Ellen Page gaat voortaan door het leven gaat als Elliot. De transgender acteur, bekend van onder meer de films Juno, X-Men en Inception en van de Netflix-serie The Umbrella Academy, maaakte dat via sociale media bekend en wil voortaan aangesproken worden met 'hij' of 'hen'.

Op Twitter schrijft Page vandaag dat hij heel gelukkig is om dit nu te kunnen delen. "Ik kan nauwelijks uitdrukken hoe goed het voelt om nu eindelijk genoeg van mezelf te houden dat ik kan laten zien wie ik echt ben." Maar ook dat hij bang is voor de gevolgen van zijn coming out.

Football news:

Bruno haalde in 2020 4 Player of the Month awards op. Ronaldo, Henry en Lampard hadden hetzelfde nummer-maar voor een carrière in de Premier League
Lev - de beste coach van het decennium in de nationale ploegen, Deschamps-2nd, Shevchenko-17e (IFFHS)
Hoofd van de Premier League: we vragen spelers niet te knuffelen en hun gedrag te veranderen
Milan had de middenvelder Torino Meite tot het einde van het seizoen gehuurd met de optie om Torino Salio Meite te kopen. De Rossoneri hebben de 26-jarige Fransman tot het einde van het seizoen ingehuurd met het recht om uit te kopen
Ramos speelde op pijnstillers met atletische als gevolg van knieproblemen
De presidentsverkiezingen van Barcelona zullen op vrijdag 7 maart plaatsvinden. De waarnemend President van Barcelona, Carles Tuskets, heeft een bijeenkomst georganiseerd. Het werd bijgewoond door drie kandidaten voor het presidentschap van de club: Joan Laporta, Victor Font en Tony Freixa. Op 7 maart waren voorbereidende verkiezingen gepland. Tijdens de bijeenkomst analyseerden we verschillende voorstellen, maar stopten op deze datum. Alles zal afhangen van de situatie met de pandemie. Eerder werd bekend dat de verkiezing van de president van Barcelona niet zal plaatsvinden op 24 januari, zoals oorspronkelijk gepland. De Catalaanse regering deelde de club mee dat vanwege de huidige anti-coronavirus beperkingen, een aanzienlijk deel van de potentiële stemgerechtigde deelnemers niet zal kunnen deelnemen aan de verkiezingen. Er zijn nog drie kandidaten over in de presidentiële race van Barca (nog een die in tranen uitbarstte). Hier zijn hun programma ' s en plannen voor Messi
Sir Alex Ferguson: gelukkig was ik met pensioen toen ik Liverpool in de afgelopen twee jaar zag spelen ( ' ) voormalige Manchester United manager Alex Ferguson deelde zijn mening over de prestaties van Liverpool in de afgelopen seizoenen. Gelukkig heb ik mijn carrière al beëindigd toen ik Liverpool de afgelopen twee jaar zag spelen, zei Ferguson. Vergeet niet dat Liverpool in 2020 voor het eerst in 30 jaar het Engelse kampioenschap won. Ferguson coachte Manchester United vanaf 1986-2013