Netherlands

Wekdienst 18/4: Ajax en Vitesse in bekerfinale • Catshuisoverleg over coronabeleid

Goedemorgen! Vandaag staan twee grote sportevenementen op de planning: Ajax en Vitesse strijden in een lege Kuip om de KNVB-beker en in Limburg is de Amstel Gold Race. Verder overleggen bewindslieden in het Catshuis over het coronabeleid.

We beginnen met het weer: de dag begint vrij zonnig, maar in de middag komen er meer wolkenvelden. In het oosten kan een enkele bui vallen. In het noordoosten valt een enkele bui, in de rest van het land blijft het overwegend droog en schijnt de zon geregeld. Het wordt 11 tot 15 graden.

Weerplaza

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je verwachten?

Wat heb je gemist?

De Russische oppositieleider Aleksej Navalny kan binnen enkele dagen overlijden als hij geen medische hulp krijgt, zegt een arts die medische gegevens van hem heeft gekregen. Volgens de Russische arts bevat Navalny's bloed te veel kalium, wat een hartstilstand kan veroorzaken. Ook de nierfunctie van de 44-jarige oppositieleider lijkt slecht te zijn.

Navalny zit sinds januari gevangen in een strafkamp, nadat hij in Rusland was teruggekomen uit Duitsland, waar hij was behandeld voor vergiftiging. Hij is sinds achttien dagen in hongerstaking, omdat hij behandeling wilde door een onafhankelijk arts voor zware rugpijn en gevoelloosheid in zijn benen.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Een vliegtuig dat meedeed aan een vliegshow bij Cocoa Beach in de Amerikaanse staat Florida moest gisteren een noodlanding maken in de branding. Op beelden is te zien dat in de buurt van het vliegtuig, dat stamt uit de tijd van de Tweede Wereldoorlog, mensen aan het zwemmen zijn. Er is niemand gewond geraakt.

Football news:

Griezmann sprak met Hamilton en bezocht de Mercedes boxes tijdens de Spaanse Grand Prix
Barcelona vindt dat Neymar het gebruikt heeft. Hij zei dat hij wilde terugkeren, maar verlengde zijn contract met PSG (RAC1)
Aubameyang aan de Arsenal fans: we wilden je iets goeds geven. Het spijt me dat we niet konden
Atletico verloor niet in Camp Nou. Busquets' blessure is het keerpunt van de wedstrijd (en het kampioenschap race?)
Verratti blesseerde zijn kniebanden tijdens PSG training. Deelname aan de Euro is nog steeds in vraag
Neymar ' s contract in één foto. Mbappe wil hetzelfde
Manchester United wil Bellingham in de zomer tekenen, niet Sancho. Borussia niet van plan om te verkopen Jude