Netherlands

Wekdienst 1/8: Nieuwe inreisregels Duitsland • Max Verstappen racet in Hongarije

Goedemorgen! Vandaag zijn de coronaregels om Duitsland in te komen aangescherpt voor reizigers. En Max Verstappen probeert vanaf de derde positie de Grand Prix van Hongarije te winnen.

Het weer: Het is wisselend bewolkt en vooral in de middag en avond komen buien tot ontwikkeling met kans op onweer en lokaal veel neerslag. Het wordt 19 tot 21 graden en daarbij staat een zwakke tot matige westenwind.

Weerplaza

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

En natuurlijk staat er ook op de Olympische Spelen weer genoeg op het programma. Hieronder zie je waar en wanneer de Nederlandse sporters in actie komen.

Programma Olympische Spelen 1 augustus NOS

Wat heb je gemist?

De politie in Utrecht heeft gisteren een jong Syrisch meisje opgehaald dat op station Utrecht Centraal was gestrand. Het meisje had een koffertje bij zich en liep in haar eentje door het station.

Medewerkers van de NS merkten het meisje op, gaven haar wat te eten en drinken en schakelden de politie in. Die kon in eerste instantie niet veel uitrichten, want het meisje sprak geen Nederlands of Engels.

Een behulpzame voorbijganger bracht uitkomst. Die "heeft ons super goed geholpen vanwege het dialect dat dit meisje sprak", schrijft wijkagent Peter op Instagram.

Het meisje bleek pas 11 jaar oud te zijn en was alleen en zonder enig document in Utrecht aangekomen. Ze is door de politie en de voorbijganger gerustgesteld en meegenomen naar het politiebureau waar hulpinstanties zijn ingeschakeld om opvang voor haar te regelen.

"Het raakt je echt in je hart dat zo'n jong kind, moederziel en alleen, aan haar lot overgelaten wordt in een voor haar vreemd land... Gelukkig hebben we met meerdere disciplines en behulp van zorgzame burgers wat voor haar kunnen betekenen en gaat zij hopelijk een goede toekomst tegemoet", besluit de agent zijn bericht.

De politie kan over de zaak verder niets toevoegen, meldt persbureau ANP. Het is onbekend waar ze vandaan komt en of ze al langer in Nederland was.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

De explosie in de haven van Beiroet is bijna een jaar geleden. Collega's van een omgekomen ploeg brandweermannen, zeggen dat zij net zo goed dood hadden kunnen zijn. "Het was een routineklus, dachten we."

Zij verloren een jaar geleden tien collega's, en leven nog dankzij hen

Football news:

Donnarumma zal PSG ' s doelman zijn in de wedstrijd tegen Man City. Hij zal zijn debuut maken in de Champions League
Jorginho: ik was bezorgd over het gesprek dat ik niet bij Chelsea zou zijn geweest zonder Sarri
Dybala en Morata hebben spierblessures. Ze zullen niet spelen met Chelsea en Torino
Neville bekritiseerde de spelers voor verontschuldigingen in sociale netwerken in de stijl van Bruno: hun PR mensen creëren nep persoonlijkheden
Watzke over Sancho bij Manchester United: het doet me pijn dat hij niet zo vaak wordt gebruikt
De UEFA heeft afstand gedaan van de zaak tegen de oprichters van de Super League-Barca, Real Madrid en Juventus
Agnelli over de Super League: de waarden ervan zullen de stabiliteit van de voetbalindustrie garanderen.Juventus President Andrea Agnelli sprak over het belang van de Europese Super League voor het voetbal en publiceerde een open brief aan de aandeelhouders van de club. Dit is niet het spreekgestoelte van waaruit je opnieuw moet praten over de redenen voor de oprichting van de Super League, maar dit is een geschikte gelegenheid om u te informeren dat het nieuwe toernooi, waarvan de taak is om het beste spektakel in de geschiedenis van het voetbal aan de wereld te presenteren, is gebaseerd op drie basiswaarden. Hun doel is om de stabiliteit van de voetbalindustrie te waarborgen. De eerste is een algemene structuur voor het beheersen van de kosten en het bevorderen van een evenwichtige concurrentie in verschillende competities, in tegenstelling tot de regelingen die onder andere door de machthebbers worden voorgesteld. In de tweede plaats moet men zich sterk maken voor de beginselen van solidariteit en wederkerigheid. De derde is de concentratie op de prestaties van clubs in Europese competities en hun bijdrage aan de ontwikkeling van jongeren als het belangrijkste element van het concept van sport meritocratie (dit kan niet uitsluitend worden bereikt door wedstrijden binnen landen vanwege de geopolitieke en commerciële belangen van de partijen, die moeten worden gescheiden van de essentie van sport). Kortom, we kunnen dit karakteriseren als een nieuw meritocratisch paradigma en een terugkeer naar de basis - naar kostenbeheersing en transparantie van processen. Er zullen drie categorieën centraal staan in het project: fans die de vraag naar het product dicteren, spelers die de sterren van de show zijn, en investeerders die alle risico ' s op zich nemen die verbonden zijn aan het zakendoen in de voetbalindustrie