Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Weghorst wordt vijftiende Nederlandse speler ooit bij Manchester United

Door onze sportredactie

Wout Weghorst wordt de vijftiende Nederlandse speler ooit in dienst van Manchester United. De dertigjarige spits tekende vrijdag een huurcontract voor de rest van het seizoen bij de Engelse topclub, die hem overneemt van Burnley. De Oranje-international werd in de eerste seizoenshelft al bij Besiktas gestald.

Weghorst treedt met zijn overgang naar United in de voetsporen van legendarische voetballers als Ruud van Nistelrooij, Jaap Stam en Robin van Persie, maar ook van minder aansprekende namen als Alexander Büttner en Tahith Chong.

Arnold Mühren was in 1982 de eerste Nederlander bij de twintigvoudig landskampioen. Hij speelde 31 wedstrijden voor de club en veroverde in 1983 de FA Cup met de 'Red Devils'. Edwin van der Sar is de Nederlander met de meeste officiële wedstrijden (266) voor United, terwijl Van Nistelrooij de meeste goals (150) maakte.

In de huidige United-selectie wordt Weghorst de derde Nederlandse speler, naast Tyrell Malacia en Donny van de Beek. Met Erik ten Hag heeft de club uit Manchester na Louis van Gaal (2014-2016) voor de tweede keer een Nederlandse trainer.

Nederlandse spelers bij Manchester United

De komst van Wout Weghorst werd vrijdag bevestigd door Manchester United.Foto: Manchester United

Lees meer over:

Manchester United Premier League Wout Weghorst Voetbal