Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Weghorst in de zevende hemel: 'Ik kan niet wachten mijn rol te spelen bij United'

Door onze sportredactie

Wout Weghorst kan niet wachten om in actie te komen voor Manchester United. De spits, die vrijdag zijn huurtransfer van Burnley naar de Engelse topclub afrondde, voelt zich bevoorrecht het rode shirt te gaan dragen.

"Het voelt als een voorrecht om me aan te sluiten bij deze club", laat Weghorst op de site van United weten. "Het is een fantastisch gevoel om dit beroemde rode shirt te dragen."

De Oranje-international constateert dat de ploeg van Erik ten Hag veel progressie heeft geboekt gedurende het seizoen. Na een slechte seizoenstart staan 'The Red Devils' nu vierde in de Premier League.

"Ik heb de vooruitgang van United gezien onder Ten Hag dit seizoen. Ik kan niet wachten om mijn rol te gaan spelen om het team zijn doelen te helpen verwezenlijken. Wat er ook gebeurt de komende maanden, ik kan beloven alles te geven voor de club zolang ik hier ben."

Weghorst werd door Burnley voor een jaar verhuurd aan Besiktas, maar die overeenkomst werd deze week ontbonden toen United zich meldde. Hoewel Besiktas in eerste instantie tegenstribbelde, verhuist Weghorst toch van Istanboel naar Manchester.

'Weghorst past perfect bij ons'

Directeur voetbal John Murtough ziet in Weghorst een flinke versterking. "Wout heeft in zijn carrière altijd gescoord, in verschillende Europese competities. Zijn kwaliteiten geven een extra dimensie aan onze selectie."

"We waren ook onder de indruk van zijn sterke karakter en zijn toewijding", vervolgt de directeur van United. "Hij past perfect binnen de teamgeest waar Erik aan werkt."

Manchester United neemt het zaterdag in de Premier League op tegen rivaal Manchester City, dat momenteel tweede staat. Koploper Arsenal heeft negen punter voorsprong op United.

Lees meer over:

Manchester United Premier League Wout Weghorst Voetbal